Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Imobiliare |
|

C&W Echinox: Tranzacții de aproape 200.000 mp de spații industriale și logistice în primul trimestru din 2021

Volumul tranzacționat în primele trei luni ale anului este dublu față de perioada similară a anului precedent.
Spatii Logistice

Reînnoirile de contracte au reprezentat doar 16% din volumul tranzacționat, astfel că cererea a fost determinată în primul rând de contracte noi și de proiecte de relocare, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Mai mult de 40% din tranzacții au fost de preînchiriere, astfel că piața va continua să se dezvolte într-un ritm susținut. Bucureștiul a atras aproape 60% din volumul tranzacționat, o activitate importantă fiind observată și în Timișoara, Pitești (câte 10% din volumul tranzacționat) sau Brașov (7%).

Livrările de spații noi în primul trimestru al acestui an au fost limitate, cea mai importantă dezvoltare finalizată fiind extinderea cu 10.000 de metri pătrați a centrului de distribuție deținut de Decathlon în cadrul parcului logistic dezvoltat de WDP la intersecția dintre autostrada București – Ploiești și Centura Capitalei. În cadrul aceluiași proiect a fost semnată și una dintre cele mai mari tranzacții ale începutului de an, eMag închiriind un spațiu de 11.000 de metri pătrați.

“Companiile din sectorul de retail, distribuție și comerț online sunt cele mai active în acest domeniu și suntem încrezători că ele vor fi motorul dezvoltărilor viitoare de parcuri logistice în București și în celelalte orașe. Acest sector intră într-o nouă fază de maturizare, cu proiecte diversificate realizate atât de către dezvoltatori internaționali, cât și de jucători locali”, Rodica Târcavu, Partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

În prezent, dezvoltatorii au în construcție spații noi cu o suprafață cumulată de peste 450.000 de metri pătrați. Bucureștiul rămâne cea mai activă piață, în jurul Capitalei fiind concentrate circa 55% din noile spații aflate în construcţie. Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, trei dintre cele mai importante piețe logistice regionale, alături de Craiova, unde va fi construit un nou centru logistic pentru Profi, sunt de asemenea active. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii