Cautare
, Staff

Travel |
|

C&W Echinox estimează, în următorii trei ani, o creştere de minimum 10% a capacităţii de cazare a hotelurilor din Bucureşti

Piaţa hotelieră locală va continua să se dezvolte, în următorii ani, fiind susţinută şi de dinamica traficului aerian, care s-a dublat, în ultimul deceniu, aeroporturile din România depăşind, anul trecut, pragul de 20 de milioane de pasageri, aprecizează reprezentanții companiei de consultanță imobiliară Cushman &Wakefield Echinox.
shutterstock_Hotel-Capitol

„În următorii trei ani, estimăm o creştere de minimum 10% a capacităţii de cazare a hotelurilor din Bucureşti, ţinând cont de proiectele planificate sau aflate deja în construcţie, hoteluri noi urmând a fi dezvoltate şi în majoritatea oraşelor mari ale ţării”, estimează reprezentanții C&W Echinox.

Hotelurile noi vizează fie mediul de afaceri, precum Courtyard by Marriott, dezvoltat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu (Bucureşti), sau ISHO Radisson Blu (Timișoara), fie turismul de agrement, cum este cazul Hotelului Nymphaea Resort (Oradea), aflat în vecinătatea parcului avcatic Nymphaea, sau Mercure Hotel & Spa (Braşov).

Piaţa hotelieră din România a avut, în 2017, peste 20 de milioane de înnoptări

Piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv de 57% faţă de anul 2010, arată un studiul al C&W Echinox.

Indicele net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri a avansat cu 60 de puncte procentuale, anul trecut față de anul anterior, până la 39,4%, faţă de un nivel de 29,9% în 2010, potrivit studiului cu privire la piaţa hotelieră din România, realizat de C&W Echinox.

Acest studiu analizează cele mai importante opt oraşe, inclusiv Bucureşti, în funcţie de capacitatea şi clasificarea hotelieră, indicele net de utilizare a acestora, prezenţa lanţurilor internaţionale şi evoluţia numărului de turişti cazaţi.

Unităţile de cazare din Romania au primit în 2017 peste 12 milioane de turişti

Unităţile de cazare din Romania au primit în 2017 peste 12 milioane de turişti, dintre care 2,75 de milioane (23%) reprezintă turiştii străini. În ceea ce priveşte hotelurile, acestea au primit 8,56 de milioane de turişti, dintre care 2,37 de milioane (27,6%) reprezintă turiştii străini.

„Bucureştiul este depăşit de Constanţa în ceea ce priveşte numărul de camere şi capacitatea hotelieră, dar ca urmare a duratei scurte, de aproximativ trei luni, a sezonului estival, în hotelurile din Capitală se cazează de aproape patru ori mai mulţi turişti decât în Constanţa”, au subliniat reprezentanții C&W Echinox.

La nivel naţional, doar 7,5% din hoteluri sunt operate sub sigla lanţurilor internaţionale

Piaţa hotelieră din Bucureşti este dominată de hoteluri de 4* şi 5*, care reprezintă peste 70% din capacitatea totală, în timp ce hotelurile de 1* şi 2* au o pondere de doar 10%. Totodată, aproape 47% din camerele hotelurilor din Bucureşti sunt operate sub sigla lanţurilor internaţionale, faţă de o medie de doar 7,5% la nivel naţional. În această ierarhie, Capitala este urmată de Sibiu (37,6%), Oradea (27,3%) şi Cluj-Napoca (18,9%).

Bucureştiul rămâne o destinaţie preponderent de business, fapt reliefat şi de durata medie de şedere în hotelurile din oraş, de doar 1,63 de zile, indicator aflat la un nivel comparabil pieţei hoteliere din Varşovia. În schimb, hotelurile din Praga îşi primesc turiştii, în medie, pentru 2,35 zile, în timp ce în Budapesta cazarea medie are o durată de 2,25 zile, cele două oraşe fiind destinaţii mai atractive pentru turismul de tip city-break”, au subliniat reprezentanții C&W Echinox.

Cel mai ridicat indice net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri s-a înregistrat în Iaşi

Între oraşele analizate, cel mai ridicat indice net de utilizare a locurilor de cazare în hoteluri s-a înregistrat anul trecut în Iaşi (45,6%), Bucureşti (44,7%) şi Cluj-Napoca (44,6%), iar cele mai mari creşteri ale numărului de sosiri în hoteluri au fost consemnate în Cluj-Napoca (24,2%), Oradea (19,8%) şi Braşov (11,3%). Cu o creştere de doar 3,5%, numărul de sosiri în hotelurile din Bucureşti a crescut sub media naţională, de 8%.

În ceea ce priveşte sectorul de tranzacţii, piaţa hotelieră locală a fost în 2017 a doua cea mai atractivă din regiune, după Polonia, fiind consemnate două tranzacţii majore cu o valoare cumulată de 183 de milioane de euro, şi anume vânzarea complexului Radisson Blu din Bucureşti şi a Hotel Vienna House Easy Airport (fostul Angelo Otopeni)”, au mai spus reprezentanții C&W Echinox.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii