Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Cutremurul de 6,2 grade din Italia a devastat jumătate din comuna Amatrice.

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade, produs în cursul nopţii în centrul Italiei, este de cel puţin 37 morţi, zeci de oameni fiind răniţi, informează MEDIAFAX. Peste 150 de persoane sunt date dispărute.
 aboneaza-te
cutremur italia

UPDATE – JOI – ora 9:10 Numărul moților a ajuns la 247. Printre aceștia se află și doi români. Alți 9 români sunt dați dispăruți.

UPDATE ora 17:30: Cel puţin 73 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în centrul Italiei, anunţă autorităţile italiene citate de publicaţia Il Messaggero, informează Mediafax.

Primul cutremur, de 6,2 grade, a avut loc la ora 3:36 (4:36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri.

Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4:32 şi 4:33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri.

Cutremurul a fost simţit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulţi locuitori şi-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

Cea mai gravă situație este în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. „Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este”, a declarat primarul localităţii, Sergio Pirozzi, citat de „Corriere della Sera”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii