FacebookTwitterLinkedIn

Curtea de Conturi a stabilit prejudiciul după un control realizat anul trecut, când a constatat că cesiunea drepturilor de difuzare pentru emisiunea TVR MOLDOVA „DESTINE CA-N FILME“ (8 episoade x 52 de minute), de către o companie privată către TVR este ilegală, în condițiile în care emisiunea trebuia prezentată „la cheie”, fiind în schimb realizată cu participarea salariaților SRTv.

Producătorul emisiunii „pentru TVR Moldova” este Exclusive Events, potrivit unui generic al ediţiei emisiunii „Destine ca-n filme” din anul 2016, cu actrița Stela Popescu și publicată pe canalul Youtube al TVR la 26 noiembrie 2017.

Curtea de Conturi a dispus efectuarea unei analize în detaliu în ceea ce privește realizarea/achiziția programului „Destine ca-n filme între Prut și Nistru” (titlul original folosit în contractul de licențiere), se mai arată în Raportul Curții de Conturi pe anul 2017.

CITEȘTE: RECLAME PENTRU SPĂLAREA CREIERELOR

Controlul Curții de Conturi a mai identificat și alte nereguli la televiziunea publică, dintre care cea care se leagă de suma cea mai mare se referă la scoaterea în 2016 din evidență a unor active necorporale în valoare estimată de peste 35 milioane de lei, din care 551.000 lei reprezintă active achiziționate cu finanțare din alocații bugetare, „nerespectându-se prevederile legale în domeniu”.

În 2016 președinte-director general la TVR era Irina Radu, înlocuită anul trecut cu un director interimar, în persoana Doinei Gradea, o apropiată a lui Adrian Sârbu și fostă directoare în grupul Pro TV.

Mihai Pavelescu este editor Media Expres.