Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Curtea de Conturi a descoperit peste 800 de cazuri în care nu a fost respectată legea în gestionarea fondurilor publice, în perioda stării de urgență

Curtea de Conturi a descoperit peste 800 de cazuri în care nu a fost respectată legea sau au fost erori în gestionarea fondurilor publice alocate pentru combaterea epidemiei Covid, în perioada stării de urgenţă, informează Radio România Actualități.
curtea-de-conturi

În aproape 150 de cazuri s-au constatat ilegalităţi în ceea ce priveşte achiiţiile publice, a precizat astăzi şefa Direcţiei de Control al Achiziţiilor Publice, Cristina Breden.

Cristina Breden: „Cele mai multe au fost în legătură cu calitatea gestiunii economico-financiare, 382 de cazuri, 200 de cazuri cu privire la exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare și doar 147 de cazuri în ceea ce privește achizițiile publice. Impactul financiar al constatărilor a fost de 647.000 de lei venituri suplimentare, 38 de milioane de lei prejudicii, din care 89, aproape 90% au afectat bugetul de stat; de asemenea, 659 de milioane valoarea abaterilor cu caracter financiar”, conform Radio România Actualități.

Un raport complet al Curţii de Conturi privind modul cum autorităţile locale au gestionat fondurile publice pe perioada pandemiei va fi prezentat la sfârşitul anului viitor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii