FacebookTwitterLinkedIn

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Pe 15 decembrie 2016, Tribunalul București a decis să trimită la DNA dosarul în care Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, este acuzată de corupție. Decizia a fost atacată de DNA, însă contestația procurorilor a fost respinsă vineri de Curtea de Apel București ca fiind neîntemeiată.

Tot vineri, 27 ianuarie, judecătorii de la CAB au respins și cererea procurorilor ca dosarul să fie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul București a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar conține nereguli.

Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori, respectiv declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie 2016, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE ÎN ANUL 2016