FacebookTwitterLinkedIn

Distribuitorul de energie a solicitat Curții anularea deciziei prin care compania a fost sancţionată de autoritatea de concurență, alături de Hidroelectrica şi alţi parteneri contractuali ai acesteia. Pe lângă cele două companii, alte sancțiuni au primit Alpiq, Romindustries, Alpiq Romenergie, ALRO, Electrocarbon, Elecromagnetica, Elsid, Energye Financing Team, Luxten Lighting Company și Menarom-PEC. Hidroelectrica, Elsid şi Electrocarbon au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale.

Instanţa a menţinut amenda în valoare de aproape 12,36 milioane de lei (aproximativ 2,8 milioane de euro).

Hotarârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acesta este cel de al doilea proces finalizat dintre cele şapte aflate pe rolul instanţelor în urma sancţionării companiei Hidroelectrica și a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 milioane de euro pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică.

În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili.