Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Curtea de Apel București a anulat înființarea celor 22 de companii ale Primăriei Capitalei

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017, informează News.ro. Decizia judecătorilor este definitivă.
Justitie

USR Bucureşti a anunţat, joi seară, că instanţa a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii având în vedere că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte.

La rândul său, primarul Gabriela Firea a declarat că decizia instanţei de a anula hotărârile prin care au fost înfiinţare companiile municipale ale Primăriei Capitalei este „o eroare de interpretare”. În plus, oficialii Primăriei au transmis că nu vor exista efecte imediate ale acestei decizii a instanţei, comapaniile funcţionând în continuare.

În februarie 2017, consilierii generali ai municipiului Bucureşti şi-au dat acordul pentru înfiinţarea unor societăţi comerciale proprii care să se ocupe de furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive şi terenuri de sport, promovarea oraşului, administrarea parcurilor, pază, consolidarea clădirilor cu risc seismic, administrarea spaţiilor publicitare, dar şi a unui dispecerat de taxi.

Cele 22 de companii municipale au în 2018 un buget de 1,2 miliarde lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii