FacebookTwitterLinkedIn

Pentru pronunțarea acestor soluții, Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituțional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală.

Astfel, au fost nesocotite prevederile art. 19 și 20 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art. 21 alin.(1) și (3) din aceeași lege, fără a fi întrunită condiția din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situația specială a situației tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv al Societății Române de Televiziune.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii.

Pe 12 mai 2012, Parlamentul i-a numit pe Liviu Popescu director general interimar al Socității Române de Televiziune și pe Ramona Săseanu director general interimar al Societății Române de Televiziune, notează Media Expres.