Cautare
, Contributor

Partener Platypus Group

Opinii |
|

Cursa anului pe Transfăgărășan

Am revăzut nu demult pe internet fragmente din emisiunea Top Gear, realizată în România, și m-am gândit cât de puțin s-a capitalizat momentul respectiv.
Lorand_Balint.JPG

Sunt scene senzaționale cu echipa Top Gear extaziată de experiența trăită, rugându-se de România să-i păstreze pentru totdeauna aici. De ce? Pentru că, aflându-se la volanul unor super bolizi, tocmai trăiau „The ultimate driving experience”: conduceau pe drumul făcut parcă din cele mai bune bucăți ale tuturor pistelor de mașini din lume.

Cele mai interesante viraje, ace de păr senzaționale urmate de linii drepte surprinzătoare. „That’s the most amazing road I’ve ever seen”, „Automotive perfection”, „This is the best road in the world”, zice Clarkson – și nu glumește.

În lume sunt foarte mulți oameni bogați care au super mașini și care vor să trăiască senzații tari. Ar putea să le trăiască pe Transfăgărășan? În mod normal NU. Și este logic să nu fie așa. Pentru că nu mi-aș dori să mă plimb prin zonă și deodată să apară un dement cu vreo 150 km/h și să intre în mine.

CITEȘTE: TINERI?

Ceea ce înseamnă că ar trebui create condițiile necesare pentru o super cursă anuală: ar putea fi un weekend pe an în care zona ar fi închisă circulației și orice doritor ar putea conduce liber în schimbul unei taxe de, să zicem 75 000 euro – urmând ca profitul rămas să fie folosit pentru o cauză socială (gen dotarea spitalelor din zonă).

Pentru România ar fi un mare câștig de imagine, ar fi un eveniment de calitate asociat cu România. Eveniment despre care s-ar vorbi cu siguranță în întreaga lume a automobilismului (care nu este mică).

Am putea face o paralelă cu un eveniment super mediatizat în România – Vânătoarea Anuală de Mistreți organizată de domnul Ion Țriac la Balc. Doar că de data aceasta ar fi pus în valoare, evidențiat, ceva unic ce poate fi găsit doar în România.

CITEȘTE: Despre Adi Despot, un mare lapsus și beneficiile voluntariatului

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii