Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Cumpărători de locuinţe, staţi liniştiţi! „Prima Casă” continuă!

Irina_Constantinescu,_FNGCIMM.jpg
În prezent, există fonduri pentru programul guvernamental în valoare de 572 milioane euro. De la începutul anului, au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare, în valoare totală de 210 milioane euro.

Anul acesta, au fost aprobate 6.000 de dosare pentru accesarea unui credit prin programul guvernamental „Prima Casă”, prin care statul garantează creditul accesat de cumpărătorii de locuinţe în proporţie de 50%, restul riscului revenind băncii finanţatoare.

Din experienţa celor peste trei ani de „Prima Casă”, rata de default (procentul celor care nu şi-au achitat ratele din totalul persoanelor care au accesat un astfel de credit) a fost de doar 0,1%.

Vezi, într-o GALERIE FOTO, cum a evoluat „Prima Casă” din 2009 încoace

Valoarea creditelor acordate prin programul guvernamental anul acesta este de 210 milioane de euro. Irina Constantinescu, director coordonator al Fondului de Garantare a Creditării pentru I.M.M.-uri (FNGCIMM), prezentă la Conferinţa Naţională a Brokerilor Imobiliari, spune că mai sunt disponibilefonduri pentru programul guvernamental în valoare de 572 milioane euro, „ceea ce ar trebui să fie suficient pentru acest an”.

Află cât câştigă lunar un broker imobiliar

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii