FacebookTwitterLinkedIn

Pe vremea fraţilor Wright, nimeni nu mai văzuse un avion zburând. Ar fi fost uşor pentru ei să concluzioneze că visul lor nu este realizabil. Acum ştim că era. Pentru fraţii Wright, să creadă a fost primul pas.

Mintea noastră are abilitatea de a ne convinge că ceva este imposibil cu mult înainte să facem tot ce putem pentru realizarea lui. Dacă nu suntem atenţi, putem formula o abandonare mentală care spune: „Nu pot face asta. Nu voi reuşi niciodată asta. Nu este posibil.“ Cei care-şi permit să gândească aşa, vor eşua cu siguranţă, pentru că nici nu mai încearcă să reuşească. Cum te poţi asigura că mintea ta nu stă în calea visurilor tale?

Cunoaşte-ţi limitele

Există o diferenţă între obstacole şi limite. Obstacolele pot fi depăşite, limitele nu. De exemplu, un nevăzător nu poate conduce o maşină. Limitele sunt puţine, onstacolele sunt multe. Cunoaşterea propriilor limite te va împiedica să urmăreşti ceva irealizabil şi să fii dezamăgit la final. Odată ce ţi-ai conştientizat limitele, orice din afara lor devine o posibilitate.

Fă-ţi un plan

Un plan bun este arma secretă pentru a-ţi depăşi obstacolele mentale. Când ai un plan şi eşti hotărât să nu te abaţi de la el, nu contează cum te simţi la un moment dat, pentru că poţi pur şi simplu să acţionezi aşa cum ai planificat. În schimb, dacă ai doar gânduri negative şi nu îţi lipseşte direcţia, e mult mai uşor să fii mulţumit cu ce ai realizat.

Vizualizează-ţi obiectivele

Când ai petrecut atât de mult timp gândindu-te la un obiectiv, încât aproape că îl poţi vedea, pipăi, gusta şi mirosi, nu vei renunţa prea uşor la el. Dorinţa de a-l realiza îşi va da puterea să depăşeşti cele mai descurajatoare obstacole. Acest lucru te va convinge să treci peste cele mai mari probleme apărute în drumul tău spre realizarea visului.

Fii pozitiv

Evită oamenii, locurile şi lucrurile care te demoralizează. Implică-te în cât mai multe activităţi de upbuilding. Alege lecturi pozitive şi prieteni pozitivi. Ascultă îndemnurile optimiştilor şi ignoră criticile pesimiştilor.

Întelege frica

Frica creează obstacole imaginare. Frica ne poate împiedica să cunoaștem oameni noi (frica de respingere), să ne înființăm afaceri profitabile (frica de eșec) și să experimentăm lucruri minunate (frica de necunoscut). Pașii pentru a depăși asemenea fobii sunt:

1. Recunoaște-le în tine
2. Identifică-le cauza
3. Fă un plan pentru a te vindeca de ele

Data viitoare când ai o idee pe care eziți să o pui în practică, întreabă-te dacă nu cumva frica este singurul lucru care te oprește.

Succesul și eșecul stau în puterea minții. Preia controlul gândurilor tale și îți vei controla succesul.