Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Cum transformi un apartament închiriat într-un spațiu plăcut și confortabil

Dacă ai locuit cel puțin o dată cu chirie, cu siguranță știi că noțiunea de confort pe care ți-o oferă un apartament închiriat este diferită de ceea ce oferă o proprietate personală. Totuși, chiar și locuințele închiriate pot fi transformate în spații confortabile, așa că îți arătăm ce poți face pentru a reuși acest lucru.

 

Amenajează bucătăria într-un mod cât mai organizat

Dacă ai închiriat un apartament, iar acesta este nemobilat, atunci poți să îți cumperi lucrurile de care ai nevoie. Vei avea nevoie de scurgatoare din inox pentru vase, de o mașină de spălat, de diferite suporturi și organizatoare pentru oale și tigăi. De asemenea, vei avea nevoie de diferite suporturi pentru alimente, dar și de un coș de gunoi potrivit nevoilor tale. Înainte de a amenaja locuința, ar trebui să analizezi foarte bine felul în care arată spațiul în care vei locui. Va fi nevoie de aplicarea unei vopsele lavabile? Sau de instalarea unei hote, dacă gătești mult? Poți discuta toate aceste aspecte cu proprietarul apartamentului pentru a vedea ce anume poți deduce din cheltuieli, astfel încât să te poți bucura de un mediu cât mai confortabil.

 

Amenajează baia cu stil

Dacă băii tale îi lipsește mașina de spălat rufe, sau dacă aceasta este veche, poți avea în vedere schimbarea ei. Mașina de spălat este un bun de care avem nevoie, fără doar și poate, pentru că ea ne ușurează foarte mult munca și ne ajută să ne păstrăm igiena hainelor. Nu îți face griji dacă nu ai un sistem performant de scurgere a apei la canalizare, vei vedea că mașinile de spălat au un furtun în spate care îți permite să îl montezi direct în cadă.

S-ar putea să ai nevoie, de asemenea, de un uscător de rufe, așa că optează fie pentru o mașină de spălat 2 în 1, fie pentru un uscător separat. 

 

Amenajează spațiul de lucru

Dacă vei dori o zonă de birou, însă apartamentul tău închiriat nu are un birou propriu zis, atunci poți amenaja un astfel de spațiu în living, sau chiar în zona balconului. Evită să lucrezi în dormitor, deoarece acesta este special pentru relaxare și odihnă. Poți amplasa un mic birou în living, pe care să îl amenajezi după bunul plac. Laptopul, o lampă sau sistemul audio, dar și consumabilele de birou, toate acestea îți vor fi necesare dacă vei decide să lucrezi de acasă. 

În rest, poți amenaja livingul folosind fotolii sau o canapea, o masă și dispozitivele de petrecere a timpului liber (TV, consolă de jocuri etc.). De asemenea, poți amenaja și un mic spațiu verde, fie în living, fie pe balcon, în care să pui plante decorative și ghivece de flori. Acestea îți vor oferi o stare de bine și vor completa delicat peisajul casei tale. 

 

Amenajarea dormitorului

Pentru dormitor. ar fi indicat să păstrezi lucrurile cât mai simplu. Vei avea nevoie de un pat, o noptieră și un dulap, care să te ajute să îți organizezi cât mai bine lucrurile. Ai putea să instalezi și o oglindă într-un colț al camerei, care să te ajute atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, prin reflectarea luminii în cameră, în perioadele de zi. Pentru noapte. optează pentru draperii opace, care să blocheze luminile și care să te ajute să te bucuri de un somn cât mai liniștit. 

Chiar dacă locuiești cu chirie acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește confortul. Din contră, amenajează după cum dorești după ce ai și permisiunea proprietarului și scoate în evidență personalitatea ta, imprimând-o spațiului în care locuiești. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii