FacebookTwitterLinkedIn

Robert Hellmann, consultant specialist în cariere susţine că prin perseverenţă şi urmărirea cu atenţie, uneori poţi să îl determini pe angajator să se răzgândească, potrivit Forbes.com. Iată câteva modalităţi:

  1. Documentează-te asupra nevoilor angajatorului şi  răspunde acestor nevoi

În cadrul fiecărui interviu la care te duci întreabă-l pe cel care te intervievează care sunt cele mai importante provocări cărora va trebui să le faci faţă în cazul în care obţii jobul respective. În acest fel îi vei putea explica cum ai putea tu să rezolvi acele problem.

  1. Întreabă dacă angajatorul are reţineri în ceea ce te priveşte

Cei mai mulţi candidaţi se tem să pună această întrebare, dar s-a dovedit a fi mereu o întrebare deşteaptă. ,,Există vreun motiv pentru care nu aţi angaja niciodată o persoană ca mine?”  În felul acesta poţi să explici anumite lucruri înainte de a ţi se respinge candidatura.

  1. Întreabă unde te situezi în comparaţie cu ceilalţi candidaţi

O altă întrebare esenţială pe care de cele mai multe ori candidaţii se tem să o pună. ,,Unde mă situez în comparaţie cu ceilalţi candidaţi pe care i-aţi intervievat?”. Este o altă modalitate de a afla care sunt punctele care te-ar putea elimina din cursă.

  1. Scrie o scrisoare de ,,influenţare” după interviu

După interviu nu trimite o scrisoare de mulţumire. Mai degrabă scrie o scrisoare prin care să încerci să îl influenţezi pe angajator să ia o decizie în favoarea ta. Abordează orice îndoială legată de candidatura şi descrie cum te-ai descurcat în situaţii similare, în experienţele anterioare, pentru a demonstra că eşti capabil să satisfaci toate cerinţele jobului.