Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Tech |
|

Cum testează roboții chinezi produsele din fabricile și laboratoarele Huawei din Shenzhen și Shanghai

Câți dintre noi ne-am așezat pe telefon în timp ce îl purtam în buzunarul de la spate al pantalonilor? Este timpul să răsuflăm ușurați, producătorii de telefoane au început să gândească soluții pentru cele mai nefirești scenarii.  
00_2-3MIMO OTA

Împreună cu o delegație restrânsă de jurnaliști din România, am vizitat faimosul campus din Dongguan, care a costat 1,4 miliarde de dolari, dar și fabrica Huawei din Shenzhen și laboratoarele din Shanghai, unde tehnologia poate întrece orice imaginație. Fabrica Huawei este un loc în care nu se intră deloc ușor, iar această vizită în fabricile și laboratoarele lor reprezintă o premieră pentru jurnaliștii români. Modul în care este testată rezistența telefoanelor sau modul cum sunt produse și asamblate acestea, piesă cu piesă, au fost doar câteva dintre demonstrațiile din laboratoarele de ultimă generație pe care le-am putut observa îndeaproape.

Am aflat, astfel, că în decursul a trei ani vom introduce și scoate mufa încărcătorului de aproximativ 15.000 ori, iar acest lucru este testat și de către un roboțel în laboratoarele din Shanghai ale Huawei. Înainte de a trimite pe piață un dispozitiv, mufa încărcătorului este introdusă și scoasă din telefon până trece testul celor 15.000 de conectări.

Un alt roboțel testează apoi aceeași mufă a încărcătorului care se conectează la telefon, în timp ce este „agresată” din ambele părți: stânga și dreapta. Mai departe, inteligența artificială testează cu rigurozitate rezistența butonului lui Mate 30 Pro, în timp ce o altă mașinărie este programată să trântească de pământ cu un alt dispozitiv. În timpul testului, tehnicianul programează robotul să arunce telefonul cu putere de la aproximativ un metru și jumătate pe o placă de granit, beton, parchet sau orice altă suprafață care ar putea să-i fie „fatală” smartphone-ului (a fost greu de privit…). Bineînțeles, dispozitivul este așezat  în toate pozițiile și trântit pe toate părțile, iar în cele aproape 20 de teste pe care inginerul le-a făcut în fața noastră, telefonul nu s-a spart, nu s-a crăpat sau zgâriat în niciun fel.

 

Citește mai multe în ediția următoare a revistei!

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii