Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Bani și Investiţii |
|

Cum te protejezi dacă ai o firmă care rulează sume mari de bani zilnic

Ai o patiserie într-o stație de autobuz foarte circulată, o casă de amanet sau unul dintre cele mai căutate magazine de cartier, cash flow-ul zilnic este unul deloc de neglijat, dar seara, la finalul programului nu ai cum să îi depui în bancă? Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că nu vei fi ținta preferată a hoților.
seif

Asigură paza locului unde îți desfășori activitatea

Și asta nu înseamnă să plătești cu salariul minim pe economie un pensionar care să poarte numele de agent de pază și care să stea pe un scaun și să spere că nu se va întâmpla niciun incident pe tura lui.

Angajează o firmă de pază serioasă, care să poată ajunge la sediu în câteva minute în caz de probleme. Testează-le eficacitatea, alege un abonament care să acopere cât mai multe incidente și asigură-te că în cazul în care nu-și fac treaba vor acoperi integral pagubele. Plătește un jurist care să se asigure că vei semna un contract care te avantajează.

Protejează-ți banii „in house”

De la sertare de bani care să nu permită vreunui hoț inventiv să fure atunci când casiera nu este atentă, până la seifuri care să te ajute să îți păstrezi în siguranță banii până îi depui la bancă, nimic nu este prea mult pentru siguranța ta, așa că este bine să nu faci economii la acest capitol.

Asigură-te că toate instrumentele care te ajută să îți ții banii în siguranță sunt de la firme de încredere, omologate și acoperă toate nevoile pe care le ai la momentul în care faci achiziția.

În plus, schimbă des combinația seifului și ai grijă să nu o afle decât cel mult o persoană de încredere. Nu alege variante de cifre cu semnificații pentru tine (combinații de zile și ani de naștere sau lucruri de genul acesta), pentru că acelea sunt cel mai ușor de identificat.

Instalează un sistem de supraveghere

Chiar dacă ai un contract cu o firmă de pază, nu poți fi niciodată suficient de precaut cu banii tăi. Pe lângă că în cazul unui incident poliției îi va fi mai ușor să identifice hoțul după o înregistrare, un sistem performant de camere te va ajuta să previi și eventualele furturi de produse din magazin, pentru că va descuraja hoții să acționeze, știind că sunt înregistrați.

În plus, prin intermediul unei aplicații poți avea acces la camere în orice moment al zilei și al nopții și poți primi alerte, dacă în interiorul perimetrului supravegheat de acestea se semnalează o activitate, pe timpul nopții, spre exemplu.

Nu lăsa pe nimeni să știe ce sume păstrezi peste noapte în seif

Gândește un sistem suplimentar de protecție, astfel încât nici măcar angajații tăi să nu știe care sunt sumele care vor rămâne peste noapte în sediu. Chiar dacă ai încredere în ei, cel mai bine este ca doar tu să fii cel care are control asupra banilor. Pentru că tu știi că nu dezvălui nimănui astfel de informații, dar nu poți garanta acest lucru și pentru cei care lucrează pentru tine.

O afacere prosperă și care rulează mulți bani zilnic este o țintă atractivă pentru răufăcători, așa că nu le ușura munca, protejează-te prin toate mijloacele pe care le ai la îndemână.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii