Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Cum te poți bucura de mai mult timp pentru tine, cu ajutorul internetului

Nu mai este un secret pentru nimeni că internetul a revoluționat absolut tot ceea ce știam înainte și a schimbat modul în care facem lucrurile. Într-adevăr, ne-a simplificat mult existența, dar, pe de altă parte, ne-a și transformat relațiile interumane și anumite comportamente. Iar aceste modificări nu au fost întotdeauna cele mai bune.
bcr_272163653

La final însă, important este să vedem partea plină a paharului. În loc să ne concentrăm pe aspectele negative, ar trebui să profităm la maximum de avantajele pe care ni le oferă progresul tehnologic. Mai jos am identificat câteva dintre aceste avantaje, moduri prin care internetul a ajuns să ne ușureze viața și să ne ajute să câștigăm timp pentru noi.

Plățile online

Îți mai aduci aminte de acea perioadă în care trebuia să umbli cu facturile după tine și să te duci la zeci de ghișee ca să le plătești? Sau când, dacă voiai să trimiți bani unei persoane, trebuia să te întâlnești cu destinatarul față în față? Ca să nu mai vorbim de faptul că nu știai niciodată pe ce ți se duc banii din portofel, pentru că era destul de greu să îi monitorizezi.

În era internet banking-ului, toate aceste lucruri sunt acum o amintire. Pentru că poți plăti totul online, faci transferuri bancare în câteva secunde și rezolvi imediat cu facturile care îți ocupau atât de mult timp.

Și asta nu e tot. Cu internet banking BCR prin George, de exemplu, îți poți personaliza întreaga experiență financiară din online. George reține IBAN-urile și transferurile bancare pe care le faci, te ajută să găsești orice operațiune anterioară cu ajutorul unui nume, al unei sume sau al unui #hashtag. Totodată, el îți monitorizează activitatea financiară, îți prezintă rapoarte comparative (ca să știi exact când ai fost cheltuitor și când ar trebui să mai strângi cureaua), dar te încurajează și să îți setezi bugetele, ca să nu rămâi fără bani la final de lună.

Cumpărăturile online

Toate marile magazine au acum platforme online care te ajută să îți comanzi absolut orice îți dorești, fără să fie nevoie să te deplasezi de-acasă. Pe lângă haine, accesorii, electrocasnice și tot felul de alte gadgeturi, acum îți poți face online inclusiv cumpărăturile de alimente și produse consumabile pentru casă.

Totul e mult mai ușor acum. Dacă nu ai timp și nici chef să mergi la mall sau la hypermarket, e suficient să deschizi computerul sau chiar aplicația (pentru că totul se gestionează acum mai rapid de pe smartphone) și să umpli coșul de cumpărături cu lucrurile de care ai nevoie. Poți alege să achiți ramburs sau poți plăti toată comanda online: din câteva click-uri ai rezolvat comanda.

Metoda e foarte bună și în situațiile în care vrei să comanzi produse imense, pe care nu ai avea cum să le transporți, sau cantități foarte mari de alimente. Sau orice altceva. În felul acesta, comanzi online, plătești prin transfer bancar și tot ce îți mai rămâne de făcut este să aștepți să îți vină la ușă.

Cursurile online

Internetul este o sursă excelentă de informații. Bineînțeles, multe dintre ele trebuie filtrate, dar partea grozavă este că datele sunt acum la îndemâna oricui. Practic, poți găsi orice ai nevoie la doar un search distanță. Un bun exemplu al modului în care ne-a simplificat internetul viața este apariția cursurilor online: nu le urmăresc doar autodidacții, ci și toți oamenii care vor să-și aprofundeze cunoștințele într-un domeniu sau să țină pasul cu trendurile.

Procesul de studiu se desfășoară acum mult mai simplu și, de ce nu, mai interesant, pentru că îți poți seta singur standardele. Citești cursurile de-acasă, stând cu laptopul în brațe, le pui în aplicare (multe platforme de cursuri online au și teste pentru a te verifica) și, la final, poți obține chiar și o diplomă recunoscută (de exemplu, certificarea AdWords pe care o obții urmând cursurile Google acasă). Sună bine, nu-i așa?

În concluzie, a venit momentul să privim cu mai multă relaxare internetul și modul în care funcționează. Sigur, nu este o tehnologie perfectă, nici pe departe, dar are avantajele sale, de care ne putem folosi în fiecare zi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii