Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Cum stau copiii din București cu lectura în timpul liber? Prost, foarte prost!

Doar 8% dintre copiii din București citesc de plăcere în timpul liber, arată un studiu realizat de Asociația Curtea Veche, în perioada noiembrie – decembrie 2016 pe un eșantion reprezentativ de 1.082 de elevi bucureșteni cu vârsta între 11-14 ani.
carte

Studiul Asociației Curtea Veche arată că o parte dintre cei care nu citesc susțin că nu au timpul necesar, fiind ocupați cu școala sau cu alte cursuri suplimentare.

Copiii cu vârste de 11-12 ani sunt mai interesați să-și petreacă timpul liber citind, în comparație cu cei mai mari care aleg internetul și vizionare de filme și seriale).

Pentru circa 35,7% dintre copiii chestionați este important să aibă un loc potrivit pentru a citi și să-și aleagă singuri cărțile. Unii copii nu vor ca adulții din jurul lor să le impună ce să citească.

Circa 25% dintre cei chestionați consideră că lectura poate deveni o activitate mai ușoară dacă discută cu ceilalți despre ceea ce citesc.

Aproape 64,1% dintre respondeți au declarat că nu obișnuiesc să meargă la biblioteca școlii. Motivul principal este inexistența unui spațiu dedicat pentru lectură și titluri adecvate vârstei lor.

O altă concluzie a studiului este că literatura străină este preferată de elevi pentru că cea română este slab reprezentată și este asociată cu lectura obligatorie de la școală.

Procentul fetelor care afirmă că sunt foarte bucuroase când citesc cărți este de 23,1% față de 8,4% al băieților.

Motivul principal pentru care copiii renunță la a mai citi o carte este lungimea acesteia (34,6% din eșantion) sau existența unor cuvinte pe care nu le înțeleg.

Metoda de cercetare utilizată a fost ancheta sociologică pe bază de chestionare aplicate în perioada noiembrie – decembrie 2016.

Asociația Curtea Veche s-a înființat în 2014 cu scopul de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii