FacebookTwitterLinkedIn

Românilor le plac vacanțele, iar cea de vară rămâne cel mai important concediu al anului: 75% dintre participanții la studiu au profitat de vacanța de vară, anul acesta. 75.9% dintre românii care au alimentat în stațiile Petrom au mers în vacanță, în sezonul cald, fie singuri, fie cu familia sau cu prietenii, arată un studiu național realizat la solicitarea stațiilor Petrom, în luna iunie a acestui an. La cercetare au participat 426 de respondenți, femei și bărbați cu vârste între 18 și 65 de ani, cu un istoric de  cel puțin o alimentare cu carburanți în ultima lună.

Vacanțele de vară au fost urmate de ieșirile de weekend (la țară, la grătar etc.): 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puțin o vacanță de weekend. 25% dintre românii participanți la studiu au mers în vacanță și cu ocazia Paștelui, iar 18% au profitat și de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenționează să plece în concediu și cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionați au declarat că vor profita în acest sens și de zilele libere de Anul Nou.

Călătoriile pe patru roți, preferatele românilor

Mașina a fost mijlocul de transport preferat de români pentru călătorii. 81% dintre participanții la studiu au declarat că au mers cu mașina în concediul de vară, în timp ce 24% au ales să călătorească cu avionul, iar 6% au ales să meargă cu trenul. În cazul românilor care au alimentat în stațiile Petrom, procentul este și mai mare: 83% dintre ei au condus până la destinație, în vacanța de vară.

„Stațiile Petrom alimentează nu doar jumătate din mașinile românilor, ci și pofta acestora de vacanțe. În ultimii ani, am constatat o tendință tot mai mare în rândul românilor de a-și face bagajul și de a profita de timpul liber pentru a călători. Mașina rămâne mijlocul de transport preferat, pentru că le oferă mai mult confort și libertate mai mare de mișcare. Ne bucurăm să fim partenerul românilor la drum lung și să punem România în mișcare”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.