FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență au aprobat hotărârea de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile. În acest context, autoritățile au decis o paradă restrânsă și fără public.

Astfel, în piaţa Arcului de Triumf din municipiul Bucureşti, se va organiza manifestaţii dedicate zilei de 1 decembrie cu participarea a cel mult 400 de persoane, fără public, iar în municipiile reşedinţă de judeţ, pot participa cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului.

În plus, participanţii la evenimente vor fi trecuţi printr-un triaj observaţional, iar durata ceremoniei va fi de maximum o oră.

Mai mult, se vor impune unele măsuri de estompare a extinderii virusului SARS CoV2, precum: purtarea măştilor de protecţie, dezinfectarea mâinilor, menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum şi delimitarea prin semne vizibile a perimetrului.

La parada de anul trecut, la Arcul de Triumf, au participat aproximativ 4.000 de militari şi specialişti, cu peste 200 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.