Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cum se împarte piața TV în funcție de nișele de televiziune

În luna iunie, televiziunile generaliste au avut o cotă totală de piață de 45,67% în mediul urban (toată ziua), în timp ce nișa canalelor de știri a realizat 19,15%. Față de acum un an de zile, generalistele sunt în scădere și canalele de știri sunt în creștere.
Televiziune

Cu o cotă de 45,67% în mediu urban, televiziunile generaliste dețin controlul pe piața TV, conform sondajului din iunie a.c. al companiei Kantar Media (copyright: ARMADATA S.R.L.). Totuși, față de iunie 2014, televiziunile generaliste au pierdut 2 puncte procentuale în market-share. (Cota de piață sau market-share reprezintă procentul de persoane care au urmărit, în medie, un canal TV, într-un interval de timp dat, din totalul persoanelor care aveau aparatele TV deschise în acel interval.)

Nișa televiziunilor de știri a avut un market-share de 19,15%, în creștere cu 0,32 puncte procentuale față de iunie 2014. Dar cea mai mare creștere procentuală față de iunie anul trecut a avut-o nișa televiziunilor pentru femei (1,24 puncte procentuale), în care activează Acasă TV. În urmă cu un an, Acasă TV avea o cotă de piață de 2,87% la nivel urban. Prin trecerea la politica de programe bazată exclusiv pe telenovele, Acasă TV a reușit să ajungă la o cotă urbană de 4,03%.

În decurs de un an (iunie 2014 – iunie 2015), au mai crescut nișa televiziunilor de filme (cu 0,73 puncte procentuale) și televiziunile pentru copii și tineret (0,61 puncte procentuale).

Segmentele de televiziuni care au suferit o erodare a cotei de piață în ultimul an au fost: televiziunile tematice (- 0.19 puncte procentuale), canalele de sport (- 0,20) și nișa televiziunilor care nu sunt cuprinse în sondajele Kantar Media (- 0,64)), trecute la categoria „Others”.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii