Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Cum se descurcă Rusia în lupta împotriva infectării cu coronavirus

Pentru Președintele Vladimir Putin problema pandemiei de Covid-19 a ajuns pe masa de discuții printr-o creștere incomod de rapidă.
 aboneaza-te
shutterstock_1719350182

Pentru Președintele Vladimir Putin problema pandemiei de Covid-19 a ajuns pe masa de discuții printr-o creștere incomod de rapidă. De la doar cateva cazuri înregistrate la începutul lunii martie, Rusia înregistrează acum mai mult de 290.000 de cazuri de infectări cu coronavirus. Rata de îmbolnăvire situează țara pe locul 2, după SUA, o țară cu o populație de două ori mai mare, conform Bloomberg.

Doar câteva guverne din lume au reușit să facă față noii epidemii. Cu toate acestea, răspândirea rapidă a coronavirusului a scos la iveală sistemul de sănătate rusesc, și așa destul de șubred din cauza finanțării slabe și a reformelor incomplete care au neglijat mare parte din țară.

De asemenea, problemele din sistemul de sănătate din Rusia au apărut și din cauza unei încercări greșite de a înlocui importul de medicamente și echipament medical cu producția locală. În ianuarie, văzând China ca un potențial pericol, Rusia a decis să închidă granița cu aceasta. Cu toate acestea, măsura luată a venit destul de târziu.

La început, Moscova a împrăștiat informații eronate despre eforturile altor țări de a ține sub control pandemia, dar nu a acordat suficientă atenție răspândirii virusului în propriul teritoriu, arată Bloomberg. Astfel, sistemul medical a avut de suferit de vreme ce mulți pacienți care prezentau simptome de coronavirus s-au grăbit să ajungă la spital, unde medicii și asistentele nu erau pregătite cu echipamentul necesar de protecție.

Astăzi există 400 de focare de coronavirus în Rusia și mii de medici îmbolnăviți. Cifrele neoficiale arată că 220 de cadre medicale au decedat din cauza infecției cu noul virus. Conform statisticilor Universității Johns Hopkins, Rusia înregistrează 299,941 de cazuri de infectări cu coronavirus și 2.837 de decese. Acest lucru înseamnă că rata decesului este de 1.88 la 100.000 de cetățeni.

Moscova, epicentrul focarului de coronavirus din Rusia, a indicat faptul că 60% dintre decesele din cauza Covid-19 declarate în aprilie nu au fost socotite la statistica din luna respectivă, fiind înregistrate la alte cauze ale decesului.

Cu toate acestea, Departamentul de Sănătate din Rusia a declarat că numărătoarea deceselor din cauza infectării cu noul virus a fost cât se poate de precisă și a menționat beneficiile programului național de testare cu peste 7 millioane de teste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii