FacebookTwitterLinkedIn

Boxul reprezintă un sport extrem de antrenant, care solicită toate grupele de mușchi. Din acest motiv, este esențial să beneficiezi de echipamentul potrivit, ca să practici acest sport în siguranță.

Alegerea mănușilor de box depinde de numeroase criterii, printre care se numără greutatea corpului, înălțimea și nivelul de antrenament pe care îl alegi. Dacă un pugilist aflat la început de drum va avea nevoie de o pereche de mănuși din vinil care să ofere ventilație și confort, un pugilist profesionist trebuie să aibă în arsenal mănuși din piele, extrem de rezistente la uzură. La fel de importante sunt și benzile de box, care au rolul să absoarbă transpirația.

Descoperă cum se aleg mănușile de box pentru un antrenament complet, din articolul următor!

Alege mănușile de box în funcție de greutatea și de înălțimea ta

Orice nivel de dificultate are antrenamentul tău de box, ai nevoie de mănuși de calitate, care să ofere randament. Dacă alegi perechea incorectă de mănuși, vei fi incomodat în timp ce boxezi sau te poți răni.

Trebuie să știi că mărimea mănușilor de box este exprimată în Oz, abrevierea de la uncie – unitate de măsură britanică. Această este folosită pretutindeni pe glob, atunci când vine vorba de mănușile de box și este adaptată greutății pugilistului. Iată câteva exemple:

 • Mănușile de 8 Oz sunt potrivite pentru persoanele care au între 45 și 65 de kg
 • Mănușile de 10 Oz, ideale pentru pugiliștii cu greutate între 65 și 78 de kg
 • Mănușile de 12 Oz, pentru persoane între 78 și 90 de kg.
 • Mănușile de 14 Oz, pentru persoane cu greutatea de peste 90 de kg.

Probează mănușile de box și asigură-te că sunt bine fixate pe mână. Ține seama de privește înălțimea și greutatea corpului, ca să alegi modelul corespunzător. Optează pentru mănuși de box de la sportguru.ro, potrivite pentru antrenamente simple sau competiții importante.

Cumpără mănuși de box în funcție de tipul de antrenament

În funcție de tipul de antrenament pe care îl practici, ai ocazia să alegi mănușile perfecte de box:

 • Mănușile de box pentru antrenamentul la sac nu au umplutură în zona încheieturii degetelor. Astfel, reușești să simți loviturile și să te obișnuiești cu impactul din timpul antrenamentului.
 • Mănușile de box pentru începători sunt prevăzute cu mai multă căptușeală, deci sunt potrivite atât pentru sacul de box, cât și pentru antrenamentele corp la corp.
 • Mănușile de box pentru antrenamentul cu un adversar sau sparring gloves.
 • Mănușile de box pentru competiții, care oferă confort sporit și protecție suplimentară la nivelul mâinilor.

Criterii esențiale în achiziționarea mănușilor de box

Există și alte criterii pe care să le aplici atunci când vrei să cumperi o pereche de mănuși de box:

 • Sistemul de închidere al mănușilor: cu șiret sau cu velcro. Mănușile de box cu șiret se leagă pe ambele părți ale mănușii și se strâng prin fixare. Mănușile cu închidere de tip velcro se fixează cu benzi de forme diferite, astfel încât să beneficiezi de suport și protecție.
 • Dimensiunea mănușilor de box diferă, de la S la L. Probează-le întotdeauna, pentru că mănușile nu trebuie să fie strânse, dar nici să-ți iasă din mână.
 • Greutatea. Mănușile mai grele se folosesc pentru antrenamentele amatorilor, deoarece conțin căptușeală suplimentară.
 • Materialul. Mănușile de box se confecționează din piele și vinil, ambele de foarte bună calitate pentru practicarea acestui sport. 
 • Producătorul. Indiferent dacă ești profesionist sau amator în tainele boxului, alege mănuși de la producători cunoscuți, pentru a te bucura de sesiuni benefice de sport.

Ține cont de toate aceste criterii și alege mănușile de box ideale pentru tine!