Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Cum salvează tehnologia 4DX un film-dezastru

”Dezastrul din San Andreas” este un film pe care îl salvează faptul că este disponibil spre vizionare în tehnologia 4DX.
 aboneaza-te
san andreas

M-am dus la vizionarea pentru presă a filmului ”Dezastrul din San Andreas”, care a avut loc la sala 4DX Cinema City din Mega Mall, cu așteptări mari, mai ales după ce văzusem, în repetate rânduri, trailer-ul oficial al filmului, care atrage prin efectele speciale și prin melodia ”California dreamin”, un cover semnat Robot Koch și Delhia de France.

Mă așteptam să văd un ”disaster movie” de talia unui ”Twister”, a unui ”Independence Day” sau a unui ”Deep Impact”. În schimb, am văzut un film de nivelul Godzilla 3D, satisfăcător ca efecte speciale, dar un ”dezastru” din punctul de vedere al scenariului. Unele dintre replicile personajelor sunt desprinse parcă din încercările (nereușite) de a scrie scenarii ale unor absolvenți de liceu care se pregătesc să susțină examenul de admitere la secția Comunicare Audiovizuală a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică. În paranteză fie spus, fac această comparație în deplină cunoștință de cauză – am fost, acum 18 ani, acel absolvent de liceu.

Revenind la film, noroc cu tehnologia 4DX, care a transformat o experiență deloc provocatoare din punct de vedere intelectual într-una excelentă din perspectiva experienței fizice și senzoriale: chiar am simțit forța tsunami-ului generat de cutremurele repetate, m-am cutremurat, la propriu, odată cu personajele din film, în timpul mișcărilor telurice și am simțit turbulențele la care a fost supus elicopterul cu care Dwayne ”The Rock” Johnson zboară pentru a-și salva familia (în ciuda faptului că, de fapt, el pilota acel aparat în calitate de salvator, nu de părinte și soț).

S-ar putea să vă intereseze: Drumul către Mad Max

În rest, ”Dezastrul din San Andreas” seamănă destul de mult cu jocul ”Grand Theft Auto San Andreas”: personajul principal folosește un elicopter de serviciu în interes personal, fură mașini, șalupe, ”împrumută” avioane pe care apoi le abandonează în zbor, sărind cu parașuta împreună cu soția lui.

Printre plusuri se numără efectele speciale – ar fi fost și culmea să nu fie bune, având în vedere bugetul de producție de peste 100 de milioane de dolari – și jocul actriței Alexandra Daddario (Blake în film).

În ciuda minusurilor, pelicula a devenit lider de box office la nivel naţional, înregistrând, după weekendul de lansare, încasări de 710.099,04 lei și 32.426 de spectatori. Producţia New Line Cinema, Village Roadshow Pictures şi Warner Bros. Pictures a avut premiera în cinematografele din ţară pe 29 mai.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii