FacebookTwitterLinkedIn

Dacă vrei să știi ce mai poți face în plus pentru ca angajații tăi să lucreze mai eficient, avem pentru tine câteva idei care te vor ajuta să transformi spațiul în unul ideal pentru activitatea ta.

Alege soluții de iluminat profesionale

Lumina este un factor decisiv atunci când vine vorba despre productivitate. Ideal ar fi ca orice loc de muncă să beneficieze de lumină naturală cât mai mare parte din zi, dar în spațiile moderne de birouri acest lucru este uneori destul de complicat. Din fericire, tehnologia a ajuns la niște performanțe impresionante, așa că nivelul și calitatea luminii pot fi alese chiar de tine.

Optează pentru proiectoare profesionale, care îți vor asigura exact tipul de lumină de care ai nevoie și cu ajutorul cărora poți transforma biroul într-un loc unde eficiența este la cote maxime. Pe lângă acest avantaj, un astfel de sistem de iluminat te va ajuta să faci și economii pe termen lung, pentru că, spre deosebire de modalitățile clasice de iluminat, tehnologia lucrează în avantajul tău.

Asigură o temperatură optimă în spațiul de lucru

Studiile spun că temperatura la care oamenii dau cel mai bun randament la locul de muncă este de 22 de grade Celsius. Într-un spațiu de birouri se va da mereu o luptă acerbă pe telecomanda de la aerul condiționat, pentru că mereu există nemulțumiți care să protesteze din cauza căldurii sau a frigului. 

Ce poți face este să compartimentezi spațiul și să ai un sistem de climatizare cu termostat, care să poată fi reglat în funcție de nevoile angajaților, nu să te mulțumești doar cu sistemul de climatizare a clădirii. Cel mai probabil costurile vor fi mai mari, dar, pe termen lung, vei avea o mulțime de beneficii care se vor traduce în angajați mulțumiți și eficienți.

Creează spații multivalente

În afară de zona de lucru, asigură-te că există nu doar săli de ședințe și spații de lucru izolate, dar formale, ci și zone de relaxare și de socializare. O bucătărie bine dotată și spațioasă, câteva canapele confortabile, o zonă de citit sau chiar una de jocuri ți-ar putea aduce beneficii semnificative atunci când vine vorba despre eficiența angajaților tăi. 

În plus, încurajează oamenii să își personalizeze spațiile de lucru, cu plante, obiecte cu semnificație pentru ei sau chiar cu ajutorul tău, care poți cere sugestii de amenajare de la angajați. Câteva detalii aparent nesemnificative pot face diferența între niște angajați fericiți și eficienți și unii cărora biroul le este principalul factor de stres.

După cum vezi, cu câteva schimbări mărunte și nu extrem de costisitoare poți transforma spațiul de lucru în unul care va avea efecte benefice asupra oamenilor care lucrează în el, ceea ce va însemna o productivitate sporită și avantaje nenumărate pentru afacerea ta.