FacebookTwitterLinkedIn
1. Micul dejun ar putea fi cea mai importantă masă a zilei

Unul dintre oamenii de afaceri intervievați a declarat că a început să se trezească foarte devreme pentru a ajunge în cafeneaua din cartierul său înainte de 5 dimineața. Spune că își ia mereu un ziar cu el, “ca să nu par chiar mai ciudat”, dar își petrece de fapt tot timpul privind în gol. “Secretul este să nu îmi distrag atenția cu verificarea emailului sau cu liste de activități. Pur și simplu stau și mă gândesc.”

2. Cele mai importante lucruri sunt făcute primele

Păstrând ideea de a-ți face timp pentru reflectare în prima parte a zilei, o altă metodă este să faci asta înainte de micul dejun. În loc să îți verifici emailul și să citești titlurile ziarelor, ai putea să amâni astea și să petreci puțin timp gândindu-te la cele mai importante obiective.

3. Simplifică

Stresul și elementele care îți distrag atenția îți pot reduce abilitatea de a te gândi. O metodă de a deveni mai organizat este să îți completezi agenda pentru ziua următoare, cu toate materialele de care vei avea nevoie la îndemână, înainte să îți închizi calculatorul în fiecare seară.

4. Reinstaurează pauza de prânz

Cu excepția cazului în care te întâlnești cu un client, este o tendință naturală să sari peste pauza de prânz, mâncând un sandwich sau o salată la birou în timp ce îți continui munca. Este însă indicat să pleci de la birou și să mergi într-un loc în care să te decontectezi de tot timp de 30 de minute.

5. Relaxarea de dinaintea pauzei

“Fac parte din acei oameni cărora le vin cele mai bune idei atunci când sunt sub duș,” declară unul dintre oamenii de afaceri intervievați. “Dar am observat că ideile îmi vin doar atunci când nu sunt stresat. Dacă îmi fac griji de ceva, doar pe asta mă voi concentra când sunt sub duș. Acum încerc să nu fiu stresat înainte de a-mi face duș. Asta nu garantează că îmi va veni o idee foarte bună, dar se pare că îmi crește șansele.”

6. Construiește pauzele

La cinci minute de casa uneia dintre femeile de afaceri intervievate pentru acest articol este o sală de sport și un restaurant cu mâncare sănătoasă. “Am decis să aloc o oră pe zi pentru a profita de ambele locuri și refuz să-mi verific emailul în acest timp,” explică ea.

7. Zboară la clasa întâi

Unii oameni susțineau că folosesc timpul din timpul zborurilor pentru a se gândi. Dar cu avioane aglomerate și locuri mai mici, acea opțiune a devenit mai dificilă. O variantă: zboară la clasa întâi ori de câte ori ai ocazia.

8. Programează

Unul dintre oamenii de afaceri intervievați spune că își rezervă câte 15 minute pe zi, în fiecare zi, la mijlocul zilei, notându-și în agendă “timp de gândire”.

9. Întrerupe rutina

Unul dintre motivele pentru care oamenii consideră că le vin mai multe idei atunci când sunt sub duș este că dușul în sine este o rutină. Fac totul mecanic, mintea fiindu-le liberă să genereze idei. Deși nu au contestat această teorie, oamenii de afaceri intervievați au adăugat că au observat că au mai multe idei creative atunci când fac ceva cu totul neobișnuit.

10. Profită de terminarea bateriei telefonului mobil

“Nu aș fi crezut asta dacă nu mi s-ar fi întâmplat chiar mie,” spune unul dintre oamenii de afaceri. “Conduceam spre o întâlnire cu un client care necesita un drum de patru ore și mi s-a terminat bateria telefonului mobil, fără să am un încârcător special pentru mașină. După 20 de minute lungi de panică, am ajuns să apreciez faptul că nu voi fi întrerupt. Încă nu m-am obișnuit să îmi închid telefonul pentru perioade lungi, dar încerc.”