FacebookTwitterLinkedIn

Jurnaliștii de la Forbes notează câteva modalități prin care îți pot ajuta restaurantul preferat să depășească această perioadă extrem de plină de incertitudini, fără să dea faliment.

1.Dacă este deschis, comandă mâncare pentru acasă

Înainte să te apuci de gătit, verifică pe pagina de Facebook sau de Instagram a restaurantului dacă încă mai funcționează. Nu te aștepta să găsești disponibile toate preparetele cu care erai obișnuit înainte. Unele localuri și-au adaptat meniul pentru livrări la domiciliu. Comandă ceva ce-ți face cu ochiul și lasă și un mic bacșis, chiar dacă nu te-ai bucurat de serviciile unui ospătar.

2. Ai încredere în metodele de livrare

Restaurantele deja au început să practice metoda “hands free delivery”. Livratorul poate lăsă comanda într-un loc pe care l-ați stabilit de comun acord (la ușă, pe hol, pe verandă). După ce pleacă, ieși din casă și îți iei pachetul.  Asta elimină orice contact între tine și persoana care se ocupă de livrări.

3. Cumpără un card cadou

Restaurantele au nevoie de sprijin din partea clienților pentru a supraviețui. Contactează restaurantul unde mergi adesea și întreabă dacă poți achiziționa un card cadou pe care să-l folosești atunci când situația va reveni la normal și localul se va redeschide.

4. Inițiază / semnează o petiție

Industria restaurantelor va avea nevoie de ajutor din partea statului ca să-și revină. Și nu este singura. Poți semna sau chiar iniția petiții prin care să ceri autorităților să sprijine-i pe proprietarii de restaurate și pe angajații lor.