FacebookTwitterLinkedIn

În acest moment, apartamentul cumpărat de Mark Hoddinott, cetățean străin, are o suprafață de 186 de metri pătrați utili, ceea ce, la un preț de achiziție de 372.000 de euro, inclusiv TVA, înseamnă un preț pe metru pătrat util de  2.000 de euro. Spre comparație, indicele imobiliare.ro indică un preț mediu de 1.184 de euro cerut de proprietarii de apartamente noi din București.

De notat că apartamentul are și o terasă de 205 metri pătrați inclusă în preț. “ În octombrie anul trecut, când am venit prima dată la Asmita, vroiam să achiziționez un studio. (…) Din curiozitate, am văzut și penthouse-ul de la etajul 25. Am fost cucerit de priveliștea care îți taie respirația și mai ales de lipsa finisajelor, fiind interesat de crearea unui spațiu pe care să-mi pun amprenta”, spune Mark Hoddinott.

Top orașe în care locuințele s-au ieftinit în 2013

Un alt element care l-a atras pe cumpărător a fost și înălțimea interioară de șase metri  a apartamentului. Mark Hoddinott intenționează să compartimenteze apartamentul – a angajat-o pe Alina Vasile, un specialist in design interior de la compania EV Design – și să creeze un etaj interior, ducând astfel la extinderea spațiului locuibil la 372 de metri pătrați.

Astfel, prețul pe metru pătrat va scădea la 1.000 de euro, la care se adaugă însă și costurile amenajării apartamentului. Înainte de criza imobiliară, prețurile cerute pentru un penthouse situat într-o clădire nouă ajungeau și la 1,5 milioane de euro și, de cele mai multe ori, aceste construcții erau încă în fază de proiect.

Inaugurat în iunie 2012 în urma unei investiții de 120 de milioane de euro, complexul rezidențial Asmita Gardens este administrat în prezent de Euro Insol, firmă specializată în reorganizare judiciară.