Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Tech |
|

Cum să repari un laptop leneș

Laptopurile sunt în general mult mai greu de modificat decât sistemele desktop. În mod normal, există doar trei lucruri pe care le poți upgrada: memoria RAM, hardul și plăcile audio/video. Dacă nu dispui de fondurile necesare, există și alte metode prin care poți rezolva problema. Iată care sunt:
 aboneaza-te
shutterstock_1494776036

Cumpără-ți un hard SSD

Spațiul de depozitare al informațiilor este responsabil pentru aplicațiile pe care le folosești în fiecare zi pe laptopul tău. Fie că este vorba de sistemul de operare, de programe, documente, poze, muzică sau jocuri, toate acestea se stochează pe hard-disk, care cu timpul se încarcă și începe să meargă tot mai greu. 

Soluția este simplă! Cu o investiție minimă, poți trece la un hard SSD laptop. Tehnologia Solid State Drive permite accesul digital al datelor, ceea ce presupune viteze de procesare mult mai mari. Vei fi uimit de cât de bine îți va funcționa laptopul, după ce vei face acest upgrade. 

Identifică programele care îți încetinesc laptopul

Dacă folosești programe care utilizează multe resurse, trebuie să decizi dacă ai nevoie cu adevărat de ele. Multe dintre aceste aplicații pornesc automat și îngreunează funcționarea laptopului. Pentru a le identifica, nu trebuie decât să apeși Ctrl+Alt+Del în același timp, să selectezi secțiunea Task Manager și vei vedea exact care programe îți consumă memoria laptopului. Le poți închide pe cele pe care nu le folosești. Tot din acest meniu poți vedea și care dintre programe se deschid automat. Le poți dezactiva, dacă nu le folosești. 

De asemenea, când laptopul tău devine leneș, atunci când intri pe internet, trebuie să verifici dacă browserul pe care îl folosești este la zi. Caută secțiunea “About” , vezi dacă există versiuni mai recente și updatează-l. 

Defragmentează-ți hard diskul

Defragmentarea hardului îți poate rezolva într-o oarecare măsură problemele. Va micșora timpii în care sistemul de operare găsește datele de care are nevoie pentru a rula programele și aplicațiile. Pentru a defragmenta hard disk-ul, trebuie să intri în Control Panel, apoi la secțiunea System and Security. Sub Administrative Tools, vei găsi opțiunea Defragment. Poți selecta ca procesul să înceapă imediat sau poți opta să-ți analizeze hard diskul și să îți spună dacă ai nevoie sau nu de defragmentare. 

Un alt upgrade pe care i-l poți aduce laptopului tău este să-i cumperi mai mult RAM, care de asemenea îi poate îmbunătăți performanțele. 

În orice caz, timpul pe care îl pierzi atunci când stai după un laptop leneș devine extrem de frustrant. Iată că nu trebuie să îl schimbi cu totul, ci doar să faci câteva îmbunătățiri. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii