Cautare
, Contributor

Natalia Berezovskaia Designer de interior, tânără ambiţioasă care aduce culoare în casele oamenilor, creează spaţii confortabile și îi face pe oameni fericiţi!

ForbesLife |
|

Cum să reînnoiești interiorul fără renovare

Despre cum micile schimbări pot face ca spaţiul actual să arate și să funcţioneze ca unul nou!  
Natalia Berezovskaia_new contributors

Cu siguranţă cuvântul „renovare“ îţi provoacă amintiri neplăcute, dacă ai trecut deja prin asta sau nu știi ce te așteaptă, și mai bine să nu știi, dacă ești novice! Dar cum putem schimba aspectul locuinţei fără să intrăm în etapa – bormașină, praf, muncitori și nemulţumirea vecinilor pentru că le perturbaţi liniștea? Îţi dau un sfat: prin mici trucuri, care ascund foarte bine defectele!

Mută obiectele prin casă

Potrivit regulilor Feng Shui, pentru a schimba monotonia vieţii, trebuie mutate 27 de obiecte prin casă pe tot parcursul anului. Și dacă ne gândim mai bine, în această afirmaţie există și o doză de adevăr – chiar și o mică mutare a obiectelor va revigora semnificativ interiorul și ne va îmbunătăţi dispoziţia. Să nu îţi fie frică să plasezi mobilierul pe colţurile camerei: de cele mai multe ori, această soluţie extinde spaţiul.

Creează accente pe pereţi

Te-ai plictisit de pereţii albi și te tot gândești când ar veni ziua cea mare ca să te apuci să dai o mână de lavabilă colorată? Ei bine, pentru a economisi timp, poţi adăuga accente decorative prin accesorii aplicate din lemn, metal, oglinzi sau tablouri.

Îţi place să pictezi? Minunat! De ce nu încerci și pe peretele din spatele canapelei? Așa am făcut și eu la mine acasă, doar că era un perete din hol și mi-a luat ceva timp să-l fac, însă rezultatul a fost chiar impresionant! Sau poţi folosi stickere tip autocolant (care se aplică ușor și la fel de ușor se dau jos), profile decorative sau chiar rame de tablou colorate.

Un iluminat atipic

Iluminatul este important pentru orice spaţiu – locul de muncă sau dormitorul se vor schimba imediat doar cu ajutorul luminii. Unele companii specializate în producţia corpurilor de iluminat au creat colecţii de figurine care imită cerbi, maimuţe sau peștișori. Aceste lămpi sunt realizate manual și seamănă cu mici sculpturi, designul fiind inspirat din relaţia dintre om și natură, dar cu un accent ironic.

Obiecte de mobilier colorate

O canapea colorată sau un scaun cu un design neobișnuit va atrage atenţia și va crea o senzaţie de schimbare dramatică în orice interior. Un obiect waw mereu va fi vedeta camerei, iar celelalte detalii se vor pierde! Vă asigur că acest lucru e testat!

Parcă nici patul nu-ţi mai place, dar nici buget nu ai să-l înlocuiești? Atunci schimbă-i tăblia: retapiţeaz-o cu un textil colorat tip patchwork sau ia, pur și simplu, o foaie de placaj și decupeaz-o la dimensiunea potrivită și coloreaz-o în dungi, romburi, flori sau ce îţi permite imaginaţia (și asta o poţi face oriunde, nu neapărat în casă!).

Apropo, în București au apărut mai multe ateliere în care poţi realiza singur lucruri manuale. Dacă nu ai nici talent la meșterit și eviţi orice tip de renovare, atunci agaţă un covor oriental sau unul tradiţional românesc și, voila, ai rezolvat problema tăbliei. Iar la final pune două-trei perne mai mari sprijinite și stai relaxat la citit tot weekendul!

Detalii care creează atmosfera potrivită

Alocă-ţi timp pentru a revizui accesoriile și bibelourile prin casă. Poate este momentul să mai arunci din ele sau să le donezi sau poate, din contră, să le scoţi din vitrinele dulapurilor și să le aranjezi frumos pe rafturi. Important: când creezi o compoziţie de obiecte, păstrează o schemă de culori comună, inclusiv stilul acestora. Elementele handmade întotdeauna subliniază individualitatea și exclusivitatea interiorului: schimbă fotografiile și tablourile, adaugă detalii decorative la încadrarea oglinzilor, iar pentru cărţi – realizează huse originale.

CITEȘTE ȘI 10 motive pentru a folosi albul în designul interior

Puţină natură în casa ta

Dacă ești mare iubitor al naturii, dar nu îţi permiţi să ai și o curte, atunci soluţia este să plantezi în ghivece diverse flori și vegetaţie de interior, care vor transforma foarte rapid interiorul. Și cum noul trend se bazează pe tot ce este eco, cu această ocazie vei fi în ton cu „moda“.

Știm cu toţii că orice nuanţă de verde într-un interior ne face mai sănătoși și mai plini de viaţă (testat psihologic). Iar dacă nu îţi plac tradiţionalele ghivece de pe podea sau pervazuri, atunci poţi opta pentru pereţi vegetali, care încorporează și sistemul de irigare.

Și lista poate continua, important este să analizezi interiorul și să te gândești ce îi lipsește pentru a te face pe tine, proprietarul acestuia, mai fericit! Spor la modificări!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii