FacebookTwitterLinkedIn

Specialiștii în resurse umane enumeră patru moduri care te pot ajuta să pari cât mai sigur pe tine la interviu și astfel te poți transforma în candidatul perfect.

1. Fii stăpân pe situație

Din moment ce ai fost chemat la interviu, este clar că acea companie s-a gândit că ai putea fi candidatul potrivit. Prin urmare, acesta este momentul să arăți de ce ești în stare. Încearcă să vezi care sunt acele abilitățile pe care le ai și care s-ar potrivi cu ceea ce caută angajatorul.

2. Asumă-ți riscuri

Dacă nu ești sigur că ai putea fi ceea ce compania respectivă își dorește, încearcă să te faci remarcat prin alte mijloace. Desigur, nu este cazul să te prezinți îmbrăcat într-un tricou și în pantaloni scurți, însă ai putea să îți pregătești un mic discurs referitor la o situație cu care ai avut de-a face în trecut și pe care ai reușit s-o depășești cu succes, chiar dacă intervievatorul nu îți cere să o explici.  Fă ceva care să-l facă pe acesta să se bucure că te-a cunoscut. Asumarea riscurilor este una dintre trăsăturile cheie ale oamenilor de succes.

3. Nu-ți fie teamă să-ți recunoști punctele slabe

Chiar dacă experiența ta nu te recomandă în mod specific pentru job-ul respectiv, nu încerca să transformi acest aspect în ceva negativ. Din contră, spune-i angajatorului că te-ai bucura să faci față provocărilor pe care urmează să le întâlnești. Acest lucru denotă din partea ta o atitudine pozitivă, dorința de a învăța și sinceritate.

4. Nu îți fie teamă de eșec

Ar fi bine să te întrebi dacă într-adevăr îți dorești job-ul respectiv. Dacă nu ești sigur că tu ești ceea ce caută compania respectivă, nu ai motive să îți pară rău. Din contră, este cazul să continui căutările.