Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

Tech |
|

Cum să negociezi un salariu mai bun la interviu

Când vrei să schimbi locul de muncă și începi să participi la interviuri, trebuie să știi ce vrei și nu-ți fie teamă să te prezinți la întâlniri cu o atitudine încrezătoare. Indiferent de motivul pentru care ai plecat de la jobul anterior, vei avea așteptări mai mari în ceea ce privește salariul. Dacă știi că ești bun la ceea ce faci, înveți ușor lucruri noi și scopul tău e să avansezi, vorbește despre așteptările tale din primele etape ale interviurilor. Iată câteva sfaturi pentru o negociere de succes:
 aboneaza-te
munca

Cunoaște-ți valoarea

Înainte de a stabili suma care ți s-ar părea corectă pentru salariu, trebuie să afli mai multe despre cât câștigă alții. Întreabă-ți prietenii și poartă discuții cu persoane care ocupă aceeași poziție într-o companie similară. Vechimea este un aspect care influențează salariile, așa că ia în calcul și experiența pe care o ai pe piața muncii. 

Un număr mare de companii, însă, se bazează acum pe abilități și pe posibilitatea de a învăța lucruri noi, mai mult decât pe studii sau locurile de muncă anterioare. Odată ce îți creezi o imagine despre suma pe care o meriți, folosește un calculator salarii pentru a converti salariul net în brut. În felul acesta, vei afla câți bani va trebui să plătească firma, cu toate taxele incluse. 

Acest lucru te ajută să analizezi dacă cerințele tale sunt realiste, în funcție de profilul companiei. Dacă afacerea este un start-up nefinanțat, așteptările tale pot fi prea mari. Concentrează-te pe pozițiile pentru care ești aproape sigur că ai primi cât îți dorești.

Acționează cu tact

Procesul de recrutare include discuția despre salariu atât la început, cât și ca parte finală a acestuia. Oricare ar fi situația, nu fi primul care oferă un număr. Companiile alocă din timp o anumită sumă pentru a postul care urmează a fi ocupat, iar atunci când ești întrebat despre câți bani îți dorești, rezultatul poate fi în defavoarea ta. 

Dacă ei au pregătit o sumă de 6000 de lei, în vreme ce tu ți-ai numit prețul la 4500, te afli în dezavantaj. Încearcă pe cât posibil să îi facă să dezvăluie suma pe care sunt dispuși să o cheltuie și negociază în jurul acesteia. Acest lucru îți va oferi mai multă libertate și va încuraja transparența dintre angajator și angajat încă de la început. 

Nu te grăbi să accepți

Dacă nu ai făcut negocierile încă de la începutul discuțiilor, dar primești totuși vestea bună și jobul este al tău, mai ai șansa de a-i informa despre dorințele tale. Dacă noul salariu nu vine cu o îmbunătățire față de ceea ce ai câștigat lunar până acum, merită să insiști spre mai bine. Poți face asta printr-un e-mail sau direct la telefon. 

Explică-i angajatorului sau responsabilului din departamentul HR că ești încântat de oportunitate, dar că te-ai așteptat să avansezi și din punct de vedere financiar. Dacă acesta refuză să schimbe suma, ar trebui să cauți ceva mai bun. Nu-ți fie teamă să-ți dorești să fii apreciat la adevărata ta valoare și nu te mulțumi cu mai puțin.

Companiile la care aplici pentru un job caută candidați cu dorință a de implementa idei vizionare și, de cele mai multe ori, au la dispoziție sume mari pentru cele mai atractive poziții. Negociază cu încredere și încearcă să preiei puterea în interviuri, pentru a le arăta angajatorilor că știi unde vrei să ajungi în cariera ta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii