Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Growth Summit |
|

Cum să îți eficientizezi timpul

Ari Meisel, speaker în cadrul Growth Summit și fondatorul Less Doing, vorbește despre outsourcingul strategic, ale cărui beneficii, fie că este vorba despre outsourcingul implementat pentru uz personal sau profesional, nu sunt un secret.
Screen Shot 2015-04-20 at 18.50.03

Oamenii privesc outsourcingul într-un mod greșit, considerându-l primul pas în procesul de eficientizare. Însă, în mantra Less Doing, “Optimizează, Automatizează, Fă outsourcing”, fii foarte atent la ordinea cuvintelor și la locul în care apare termenul outsourcing.

Citește mai mult despre metoda LESS DOING

Ari Meisel consideră că, în loc să recurgă direct la outsourcing, oamenii ar trebui întâi să identifice problema care cauzează scăderea eficienței, să vadă dacă actualele procese pot fi optimizate sau dacă pot fi automatizate prin intermediul unui software și abia apoi să recurgă la outsourcing. “Dacă poți să identifici clar motivele pentru care faci outsourcing (presupunând că optimizarea și automatizarea nu sunt soluții fezabile), poți începe procesul de outsourcing”, explică Meisel.

Citește și sfaturile lui Verne Harnish, speaker în cadrul Growth Summit, despre IMPORTANȚA DE A AVEA UN COACH

Sunt și foarte mulți oameni care nu ar lua niciodată în considerare outsourcingul, ca pe o soluție fezabilă, explică Meisel. “Întrebarea mea pentru acești oameni este: DE CE?”. În continuare, Meisel vorbește despre cele mai comune obiecții pe care le-a întâlnit la clienții săi:

1. Nu știu ce pe ce proces aș putea să fac outsourcing

Răspunsul lui Ari Meisel: Examinează-ți ultima jumătate de oră la birou. Cel mai probabil, sunt între trei și cinci lucruri pe care ai putea să faci outsourcing.

2. Cum pot să fiu sigur că nu vor face greșeli?

Răspunsul lui Ari Meisel: Nu poți. Dar cum poți fi sigur că nici tu nu vei face greșeli? Și, mai ales, de unde știi că sarcinile tale nu ar putea fi făcute chiar mai bine decât dacă le-ai face tu?

3. Ar dura mai mult să le explic ce să facă decât să fac singur

Răspunsul lui Ari Meisel: Acest argument este oarecum adevărat. La începutul unei campanii de outsourcing  s-ar putea să ți se pară că timpul pe care-l petreci învățându-i pe ceilalți cum să facă anumite sarcini va fi mai lung decât timpul de care ai avea nevoie ca să faci singur acele sarcini. Pe de altă parte, atunci când toate detaliile outsourcingului au fost stabilite, productivitatea ta va crește.

Citește și sfaturile lui Steve Martin despre cum să valorifici momentul de persuasiune maximă generat de un “Mulțumesc”

4. Durează doar un minut

Răspunsul lui Ari Meisel: O anumită sarcină ar putea să necesite doar 60 de secunde pentru a fi terminată, dar acel singur minut în care ești distras de la sarcinile tale principale îți vor afecta productivitatea. Cei mai mulți oameni au nevoie de 20 de minute pentru a-și reveni după ce au fost întrerupți și pentru a putea să se întoarcă la sarcinile principale.

5. Nu am nevoie de ajutor

Răspunsul lui Ari Meisel: Din diverse motive, oamenii privesc outsourcingul ca pe un țipăt pentru ajutor. Însă outsourcing-ul nu are nimic de a face cu ajutorul. Obiectivul său este să îmbunătățească eficiența angajaților care conștientizează valoarea celei mai importante resurse pe care o au: timpul.

Ari Meisel este speaker în cadrul GROWTH SUMMIT – Evenimentul la care se întâlnesc liderii companiilor în expansiune și va vorbi în intervalul 11.30 – 13.00  despre “Less Doing, More living”. Înscrie-te acum la Growth Summit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii