Cautare
, Forbes Staff

Media şi entertainment |
|

Cum să îți construiești relații de afaceri solide

O componentă esențială pentru succesul unei afaceri este crearea unor relații solide cu cât mai mulți parteneri de business. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii dispus cu adevărat să întâlnești oameni noi și să ieși din zona de confort. Construirea relațiilor presupune respect, echilibru, ajutor și sprijin în mod reciproc.  
negociere shutterstock_447021676-510x350

Învață să oferi

Relațiile nu pot fi unilaterale, dacă vrei ajutor, trebuie să ajuți, la rândul tău. De fiecare dată când un prieten sau partener îți povestește despre proiectul la care lucrează, încearcă să vezi cum l-ai putea ajuta sau, dacă tu nu o poți face, gândește-te la cineva care l-ar putea ajuta. Acest lucru întărește relația, făcând-o benefică pentru ambele părți.

Învață să ceri ajutor

Nu ezita să ceri ajutor, în speranța că va ghici cineva nevoile tale. Pentru a obține ceea ce vrei, trebuie să ceri, să spui lucrurilor pe nume. La rândul lor, partenerii de afaceri vor face același lucru, iar în acest mod, relația va deveni mai deschisă.

Ieși în cât mai multe locuri 

Una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți mări rețeaua de cunoștințe de afaceri este să ieși cât mai mult în diferite locuri, unde să cunoși oameni noi. Odată ce ai cunoscut o persoană și ați purtat o conversație, îți va fi mult mai ușor să iei legătura cu aceasta ulterior. Așadar, încearcă să construiești relații solide cu cât mai mulți oameni.

Traducere și adaptare de pe Forbes.com.

Citește și Vrei să fii fericit? Iubește-ți job-ul și colegii

Citește și Șapte metode prin care să previi stresul și să fii mai productiv

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii