Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Cum să găsești și cum să te folosești de un mentor

Mentorul este persoana care vă poate ajuta să evoluați, atât pe plan profesional, cât și personal, dar sunt necesari câţiva paşi pentru a folosi cât mai bine relaţia cu această persoană, scrie forbes.com.

Mentorul poate fi extrem de important mai ales pentru cei tineri, aflaţi la început pe drumul businessului. Există însă anumiți paşi pe care trebuie să îi urmaţi pentru a găsi o persoană potrivită, care să vă îndrume în anumite circumstanțe.

În primul rând, trebuie să vă examinați pe voi înșivă, să vă evaluați forțele și slăbiciunile. Puteți face o listă cu obiectivele pe care doriți să le îndepliniți.

Pasul ulterior este legat direct de mentor, în această etapă trebuie să vă hotărâți de ce aţi avea nevoie de unul în viața dumneavoastră. Încercați să găsiți persoana ideală care poate avea o bogăție impresionantă de cunoștințe sau un anumit set de aptitudini.

În al treilea rând, este esențial să vă creaţi o vizibilitate mai mare pe internet. Folosiți rețelele de socializare precum Linkedln.Nu uitați de asociațiile profesionale sau de birourile de carieră din şcolile dumneavoastră. După acestea, trebuie să fiți foarte decis atunci când stabiliți întâlnirea cu potențialul mentor. Trebuie să aflaţi cât mai multe despre cariera acestuia și să vă luaţi câteva notiţe.

Este bine să căutați cât mai multe la un mentor. Aceasta pote fi persoana care vă poate oferi un internship în mediul dorit sau vă poate ajuta să vedeți imaginea de ansamblu a carierei dumneavoastră în desfășurare.

Un alt pas se referă la faptul că trebuie să oferiți ceva în schimb. Sunteți expert în social networking? Cunoașteți tendințele relevante pentru mentorul dumneavoastră? Vă puteți oferi serviciile și ideile acestuia.

Apoi, fiți activi și arătați entuziasm pentru ajutorul pe care l-a acordat mentorul dumneavoastră. Arătaţi faptul că recunoscători, chiar dacă acest lucru ar însemna poate o carte pe care mentorul dumneavoastră s-ar putea bucura să o aibă.

În final, chiar dacă ați trecut printr-un stagiu sau deja aveți un loc de muncă, nu întrerupeți comunicarea cu mentorul dumneavoastră. Recunoașteți progresul pe care l-ați făcut.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii