Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Cum să devii o persoană de succes – 9 sfaturi oferite de Warren Buffett

De-a lungul timpului, Warren Buffet a susținut multe discursuri în cadrul festivităților de absolvire a facultăților și liceelor. Publicația Gobankingrates a selectat câteva din sfaturile oferite absolvenților de Warren Buffet, pentru ca aceștia să devină persoane de succes.
Investor Warren Buffet arrives for the premiere of the film
  1. Investește în propria persoană

,,Să investești în tine este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Fă orice pentru a-ți dezvolta propriile talente”, a declarat Warren Buffett în cadrul emisiunii ,,Good Morning America”. Poate fi vorba fie despre educație sau antrenament, despre dezvoltarea sau formarea unei abilități, sau chiar despre fondarea unei companii.

  1. Schimbă-ți obiceiurile proaste cât mai repede

Obiceiurile te ajută sau te distrug. Warren Buffett a declarat: ,,Văd oameni care se distrug pe sine din  cauza comportamentelor autodistructive, e ca o capcană”. Secretul este să ieși din capcană până să rămâi blocat, motiv pentru care omul de afaceri a sfătuit absolvenții Universității din Florida să dezvolte obiceiuri bune cât mai rapid.

  1. Cunoaște-ți punctele slabe și punctele forte

Folosește-te de această cunoaștere pentru a evita orice risc. Sfatul lui Warren Buffett este: ,,Nu trebuie să fii expert în orice, cel mai important este să știi foarte bine ce cunoști și ce nu cunoști”.

  1. Distinge clar între lucrurile de care ai nevoie și lucrurile de care nu ai nevoie

,,Nu este greșit să îți asumi riscuri – dar asumă-ți-le doar atunci când ai motive întemeiate”, a explicat omul de afaceri în cadrul discursului susținut la Universitatea din Florida. A mai spus că a observat cum companiile, dar și persoanele își asumă riscuri din lăcomie, în situații în care nu ar fi trebuit să acționeze sub nicio formă.

  1. Găsește un job pe care să-l iubești

,,Trebuie să găsești un job pe care să-l iubești chiar și în situația în care situația financiară nu ar fi o problemă”, a mai declarat Buffett în cadrul discursului. ,,O să înveți ceva nou și o să îți placă. Să găsești un job care să-ți placă este mai avantajos decât să ai un job unde ești bine plătit”, a mai adăugat el.

  1. Înconjoară-te de oameni pe care îi admiri

Omul de afaceri a vorbit adeseori despre importanța mentoratului și a rolului pe care l-a avut propriul lui mentor în viața sa. Warren Buffett a sfătuit un elev de liceu să petreacă mai mult timp cu oamenii care au calități pe care le admiră.

  1. Înfrânge-ți temerile

,,Nu lăsa teama să te oprească din a face lucruri, mai ales lucruri despre care știi că te vor ajuta să devii o persoană de succes”, a declarat Buffett. Un exemplu este însuși omul de afaceri. Obișnuia să îi fie teamă să vorbească în public, așa că a urmat un curs de public speaking pentru a-și învinge frica. În prezent, este unul din cei mai buni și cei mai citați oratori din lume.

  1. Folosește-ți timpul așa cum trebuie

Bill Gates a declarat odată că a învățat de la Warren Buffett să-și gestioneze timpul așa cum trebuie: ,,Sunt doar 24 de ore în ziua fiecărei persoane. Warren este conștient de asta și nu își umple agenda cu întâlniri inutile”. Chiar dacă nu ești multimiliardar, nici tu nu ar trebui să faci acest lucru.

  1. Nu ignora niciodată o oportunitate grozavă

Chiar dacă cele mai multe sfaturi pe care Warren le oferă sunt conservatoare, Buffett este tipul de persoană care prinde o oportunitate bună cu ambele mâini. ,,Oportunitățile mari trebuie să fie măsurate”, a spus el în cadrul unei festivități de absolvire din statul Georgia. ,,Trebuie să profiți de orice oportunitate, nu e ca și cum o să mai întâlnești încă 500 pe parcursul vieții”, a adăugat omul de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii