FacebookTwitterLinkedIn

Ziua Mondială a Locuirii (5 octombrie) va fi celebrată la Bacău prin construirea, de către Habitat for Humanity România, împreună cu 200 de voluntari internaționali, corporatiști români și personalități, a opt case în numai cinci zile, în cadrul evenimentului Big Build. Locuințele vor fi construite pentru opt familii cu venituri mici din Bacău.

S-ar putea să vă intereseze:Prima casă e4, finalizată în Corbeanca

Cinci milioane de oameni din România locuiesc în condiții care le pun în pericol sănătatea și dezvoltarea. Prin Habitat for Humanity România reușim să oferim în fiecare an un viitor mai bun pentru 2,000 de oameni. Împreună însă, putem ajuta mai mult. Invităm alături de noi companiile, care pot să sponsorizeze construcția unei locuințe și să ofere angajaților lor o experiență de teambuiling pe șantier, politicienii, care pot să facă schimbări la nivel legislativ, artiștii și persoanele publice, care pot să ne ajute să vorbim mai mult despre cum se locuiește în România”, spune Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Bacău trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, trebuie să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întrega lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.