Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Cum să atragi cu succes chiriași pentru spațiile comerciale

Unul din cei mai importanți factori pentru a face profit de pe urma spațiilor comerciale este să găsești chiriașii potriviți, care să fie dispuși să ofere sume substanțiale pentru a închiria locul pe care tu îl oferi.
shutterstock_1010852152

Pentru a-i convinge că merită să investească în spațiul tău, trebuie să le oferi o serie de facilități și avantaje, care să te diferențieze de competiția din piață. Iată câteva sfaturi care să te ajute să crești rata de ocupare a spațiilor comerciale.

1. Construiește suficiente locuri de parcare

Printre primele întrebări pe care ți le va adresa un chiriaș va fi cu siguranță cea despre locurile de parcare. În proiectul de construcție sau reamenajare trebuie să incluzi un număr suficient, atât pentru angajați, cât și pentru clienții.

În plus, trebuie să asiguri și siguranța parcării, iar pentru asta este necesar să ții cont de câteva aspecte importante. Asigură-te că locurile de parcare sunt iluminate corespunzător, instalează camere de supraveghere și angajează o firmă de pază.

2. Oferă facilități de cea mai bună calitate

Într-un spațiu comercial, la fel ca într-o casă, este foarte important ca utilitățile să fie în cea mai bună stare de funcționare. Chiriașii se bazează pe acestea pentru confortul angajaților și clienților și, implicit, pentru succesul afacerii lor.

Astfel, trebuie să investești în produse de calitate, dar și dispozitive și tehnologii pentru a asigura nevoile de bază ale acestora, de la căldură la sistemele de ventilație și până la o iluminare eficientă.

Spre exemplu, este foarte important să folosești o centrală termică cu o putere adecvată pentru mărimea spațiului deoarece îți dorești ca atât chiriașii, cât și clienții acestora să se simtă cât mai confortabil. Alege centrale termice de putere mare și construite din materiale de cea mai bună calitate ca să ai garanția că vor rezista o perioadă lungă de timp, fără să fie necesară înlocuirea lor în scurtă vreme.

3. Oferă internet gratuit, de mare viteză

Accesul la internet de mare viteză este esențial pentru buna funcționare a afacerii viitorilor chiriași: majoritatea plăților și operațiunilor sunt efectuate cu ajutorul internetului. Astfel, acesta poate să devină un punct forte care să atragă chiriași.

Cea mai bună opțiune în acest moment este internetul prin fibră optică deoarece are o viteză mare și constantă de încărcare și descărcare. Alege o firmă care să îți garanteze viteze de peste 1GB/secundă și să îți ofere suport non-stop.

4. Asigură paza constant

Siguranța este un alt factor important pentru chiriași. Aceștia vor să știe că atât mărfurile lor, cât și angajații nu vor avea de suferit atât timp cât se află în spațiul închiriat. Primul pas este instalarea unor camere de supraveghere atât în interior, cât și în exterior.

Mai apoi, încheie un contract cu o firmă de pază pentru a preveni tâlhăriile și infracțiunile. Nu uita nici de spațiile din jurul clădirii. Acestea ar trebui să fie luminate constant, în special dacă vor fi și angajați care lucrează pe timpul nopții.

5. Prioritizează aspectul clădirii

Primul lucru pe care îl vor observa potențialii chiriași este aspectul clădirii, atât în exterior, cât și în interior. Acesta trebuie să fie unul uniform, cu linii clare și curate și semne evidente care să facă spațiul ușor de traversat pentru clienți.

Un detaliu care te poate diferenția de ceilalți antreprenori este peisagistica. Angajează o firmă specializată care să se ocupe de crearea unor spații cu verdeață în clădire și în jurul ei. Natura, și implicit plantele, sunt cunoscute pentru efectul lor relaxant și îi vor face pe angajați și clienți să se simtă mai confortabil.

Pentru a atrage cât mai mulți chiriași, trebuie să le anticipezi nevoile și să le oferi condițiile necesare pentru succesul afacerii lor, pornind de la utilitățile de bază și până la siguranță și acces gratuit la internet.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii