Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

certSIGNVoice |
|

Cum sa ai un business mai eficient?

Renuntand la hartie – o activitate care este din ce in ce mai prezenta si utilizata in business-ul romanesc.
 aboneaza-te
adrian-floarea-ceo-certsign_small

Renunțarea la documentele tipărite și migrarea către biroul paperless oferă posibilitatea companiilor de a deveni eficiente, de a-și gestiona într-un mod mai inteligent resursele și de a simplifica interacțiunea cu propriii clienți și cu partenerii de afaceri.

Ideea de birou paperless există de câteva decenii, însa abia acum  observam un trend la nivel global în această direcție și începem să înțelegem cu adevărat beneficiile lui.

Pentru a afla ce este și cât de ușor poate fi implementat biroul paperless, i-am adresat câteva întrebări CEO-ului certSIGN, cel mai important furnizor acreditat de servicii de certificare din România.

Ce înseamnă birou paperless și cui i se adresează?

Spre deosebire de biroul convențional,dominat de documentele tipărite, biroul paperless utilizează aproape exclusiv documente electronice și câteva soluții tehnice prin care le asigură valoarea legală și securitatea. În paralel cu îmbunătățirea fluxurilor interne și creșterea vânzărilor, prin trecerea la biroul paperless îți eliberezi foarte mult timp pe care îl poți dedica optimizării activităților productive sau pentru relaxare. Cui i se adresează? Oricărei companii care dorește aceste lucruri.

Ce îi trebuie unei companii pentru a migra catre un birou paperless?

Ca să poată lucra exclusiv cu documente electronice, o companie trebuie să poată da valoare legală acestor documente. Potrivit legii, acest lucru poate fi făcut doar prin utilizarea unui certificat digital calificat.

Pentru a asigura integritatea și disponibilitatea documentelor electronice cu implicații legale, recomandăm arhivarea lor utilizând un serviciu de arhivare electronică cu valoare legală.

Cum ne asigurăm că în cazul unui litigiu, documentul electronic are acoperire legală?

Legea este foarte clară în ceea ce privește valoarea legală a documentelor electronice. Câtă vreme sunt semnate electronic utilizând un certificat digital calificat, documentele electronice au exact valoarea legală a documentelor tipărite semnate olograf și ștampilate.

Trebuie menționat că includerea semnăturii olografe într-un document electronic nu asigură valoarea lui legală. Valoarea legală a documentelor electronice este dată doar de semnătura electronică.

Care sunt beneficiile biroului paperless?

Noi credem că este un mod mai eficient și mai responsabil de a face business, iar experiența ne-a învățat că implementarea biroului paperless poate ajuta orice companie să devină mai productivă și să facă economii importante, indiferent de dimensiunea sau de posibilitățile ei financiare.

Prin trecerea la biroul paperless ai doar de câștigat. Câștigi timp, elimini cheltuielile legate de managementul documentelor tipărite, îți optimizezi procesele de lucru și schimbul de documente, îmbunătățești productivitatea angajaților, salvezi spațiu și totodată ajuți și mediul înconjurător.

Cât de interesate sunt companiile din România de ideea de paperless?

Pe de o parte, există un  interes major  pentru soluțiile de paperless office din partea marilor companii, care au înțeles că e mai simplu și mai ieftin să utilizezi documente electronice și că documentele tipărite nu fac decât să-ți îngreuneze procesele de business și să genereze costuri.

La polul opus, micii întreprinzători au o oarecare reținere în adoptarea biroului paperless, deși cele mai multe dintre ele dețin un certificat digital calificat și îl utilizează în relația cu instituții precum ANAF, CNAS, ITM sau pe SEAP de câțiva ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii