Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

Cum s-a schimbat ritualul de îngrijire în pandemie

Trăim vremuri incerte, care ne-au schimbat fără doar și poate stilul de viață. Pandemia ne-a influențat și ritualurile de înfrumuseţare, dar începem să ne adaptăm la noua stare de fapt.  
 aboneaza-te
shutterstock_97362770

Am discutat cu un specialist din industrie despre rutina înfrumuseţării la femei și așa am aflat că în ultima perioadă femeile au început să deprindă obiceiuri noi, acordând, printre altele, o mai mare atenție produselor de îngrijire folosite. Apare şi tendinţa de a compensa efectele distanţării sociale prin mai multă grijă pentru starea de bine. 

Ana Maria Mărgineanu – specialist estetică facială și corporală

Este impresionantă grija și atenția față de ten și piele ce s-a dezvoltat în timp de pandemie din partea femeilor și nu numai. Practic, restricțiile ne-au forțat să acordăm mai multă atenție la detalii precum ingredienții activi  din produsele potrivite tenului. Datorită timpului îndelungat petrecut acasă, femeile au analizat intens ceea ce înseamnă ritualul de îngrijire a pielii sau a părului. 

Întâlnesc tot mai des femei din ce în ce mai pregătite și preocupate de produsele selectate pentru folosire la domiciliu, acesta fiind un beneficiu relevant pentru întreținerea elementelor pe care ne bazăm atunci când ne raportăm la frumusețe. 

Înainte de pandemie ritualul de îngrijire se limita doar la procesul de demachiere în maxim doi pași, plus o cremă hidratantă aleasă în grabă, bazându-ne pe tratamentele profesionale efectuate la anumite intervale în cabinetele de cosmetică. 

Acum, tot mai multe femei au ajuns să înțeleagă importanța unei curățări profunde în fiecare zi și folosirea produselor dedicate fiecărui tip de ten, dar mai ales pentru fiecare zonă în parte – precum ser pentru zona ochilor sau crema dedicată pentru zona uscată, ridată, cu rozacee, grasă, cu pori dilatați, pete pigmentare etc. Fiecare ten în parte are particularitățile lui și trebuie tratat ca atare. Există și câteva elemente comune precum faptul că apa usucă fața și poate fi lejer înlocuită de folosirea unui spray cu apă termală, indiferent de caracteristicile tenului. Apoi, să nu uităm că fiecare față este predispusă la hiperpigmentare solară, deci nu trebuie să ne lipsească o cremă cu factor de protecție sau fondul de ten. 

 

Malvina Cservenschi, owner și director de creație Malvensky 

„Cel mai valoros rezultat al pandemiei nu a impactat ritualul meu de îngrijire, deși l-a inclus cumva și pe acesta. Mă refer mai exact la întreg procesul de conștientizare prin care am trecut. În acel moment de criză, te oprești, te uiți la tot ce ai, analizezi ce e bine și ce nu e bine, cu ce rămâi și ce e de curățat, ce e de îmbunătățit și ce e de schimbat. Și asta am făcut. Per ansamblu, ritualul în sine nu s-a schimbat semnificativ pentru că programul meu a rămas același, am venit la birou în fiecare zi, alături de echipa mea din Back Office. Dar am acordat mai multă atenție activității fizice, mai exact,  în fiecare seară, am exersat câte o oră un program de antrenament, la mine acasă, în living, cu ajutorul unui profesor virtual. Am reușit să mă hidratez mai bine, să am o dietă  sănătoasă, cu multe legume și fructe, pentru că am avut mai mult timp la dispoziție ca să gătesc. Altfel, dintotdeauna am avut grijă singură de sănătatea pielii și a părului, așa încât nu am resimțit vreo diferență acută. Am devenit însă mai atentă la ce este excesiv și am ales să elimin orice proces care nu este important în dezvoltarea mea personală, fizică și psihică.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii