Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Cum s-au schimbat preferințele călătorilor români la începutul lui 2021?

După șocul suferit anul trecut, turismul a început să se reinventeze pentru a traversa această perioadă dificilă. Iar unul dintre semnalele puternice de la care antreprenorii din acest sector au pornit procesul de redefinire al business-ului este preferința turiștilor.
Relax,On,Zanzibar

Concluziile multor sondaje realizate pe acest segment demonstrează că restricțiile nu descurajează oamenii să caute servicii de agrement și divertisment. Cu toate acestea, cele mai populare destinații de călătorie s-au schimbat.

Thailanda, populară în anii precedenți, a cedat loc insulei tanzaniene Zanzibar, ce a ajuns în fruntea clasamentului destinațiilor de vacanță din România la începutul anului.  Lipsa călătoriilor de anul trecut a făcut ca românii să caute în masă oferte de călătorie de iarnă, la începutul anului 2021. Numărul căutărilor de oferte de călătorie către Zanzibar a crescut cu 280% față de ianuarie 2020.

Insulele Canare, cum ar fi Tenerife sunt, de asemenea, foarte populare. În căutarea unei evadări de la vremea rea ​​din România și din agitația știrilor despre pandemie, călătorii se îndreaptă spre insulele spaniole în căutarea soarelui și a căldurii. Românii merg din ce în ce mai mult pe insule pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a lucra de la distanță și, în același timp, se bucură de priveliști frumoase, ce nu lipsesc în Insulele Canare.

Experții subliniază că pandemia a început o nouă tendință în călătorii – „workation”. Această tendință se bazează pe faptul că românii călătoresc nu numai pentru a se odihni, ci și pentru a lucra într-un cadru frumos. Acest tip de călătorie nu numai că permite o schimbare de peisaj, ci și o pauză de la stimulii excesivi care ne însoțesc zilnic.

Căutarea destinațiilor începe cu verificarea restricțiilor din țara de destinație. Compatrioții aleg de obicei statele în care nu sunt necesare teste sau carantină la sosire. Lista țărilor care nu au restricții pentru români include Tanzania, Mexicul și Republica Dominicană.

Un certificat negativ de testare COVID-19 nu este, de asemenea, un obstacol pentru români. Țările ce necesită doar un test negativ includ Kenya, Emiratele Arabe Unite (călătorii în Dubai sau Abu Dhabi) și Insulele Canare.

„Călătoriile au un impact pozitiv asupra dispoziției noastre. În primul rând, pentru că ideea de călătorie este asociată cu cea de vacanță, pauză de la rutina zilnică. Simpla programare a unei vacanțe aduce un impact pozitiv asupra dispoziției pentru că presupune ancorarea în viitor prin așteptarea unor experiențe plăcute. Ne face nerăbdători, entuziaști, curioși, ne stimulează imaginația pozitivă”, a explicat Alexandra Petrescu, psiholog.

În situația actuală, multe persoane se simt triste și îndepărtate de modul lor de viață anterior. După câteva luni de izolare, românii caută o pauză. Restricțiile privind sporturile de iarnă din țările europene se traduc în interesul pentru călătoriile în țările calde și exotice:

„Vedem un mare interes pentru astfel de călătorii. Odihna și relaxarea sunt combinate din ce în ce mai mult de români cu munca la distanță, ceea ce este o consecință a izolării, precum și a schimbărilor pozitive în stilul de lucru”, a precizat Inga Wawrzyniak-Gacek, Director de Marketing și Comunicare al Grupului eSky.

Astfel, ca urmare a interesului crescut pentru călătoriile în colțurile exotice ale lumii, multe companii aeriene au văzut acest lucru ca pe o oportunitate de a reconstrui vânzările afectate de pandemie.

Zborurile către țările calde sunt acum mai ieftine decât anul trecut. De exemplu, zbor dus/întors București – Punta Cana din Republica Dominicana, se poate cumpăra pentru aproximativ 665 de euro. Pe de altă parte, pachetele de vacanță Zbor + Hotel (7 nopți/o persoană) către Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite încep de la 194 euro – mai ieftin decât în ​​ianuarie 2020.

„Prețurile către Spania nu au fost atât de mici de mult timp. De obicei, au existat date simple, dar acum călătorii pot alege dintr-o varietate de oferte și date de plecare. Acum se pot planifica călătorii cu o durată mai lungă și în destinații mai apropiate. Prețurile mici la biletele de avion fac posibilă organizarea atât a unei vacanțe, cât și a unei workation la prețuri extrem de atractive”, a concluzionat Inga Wawrzyniak-Gacek, Director de Marketing și Comunicare al Grupului eSky.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii