Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Cum s-a împărțit tortul publicității TV între Pro TV S.A. și Intact?

Dan_Voiculescu_si_Adrian_Sarbu.jpg
Pro TV S.A., parte a operatorului american de televiziune Central European Media Enterprises (CME), a avut în primele două luni ale acestui an o cotă de 32% din piața de publicitate TV, calculată pe targetul comercial. Trustul de televiziune Intact deține o cotă de 27%.

În intervalul 1 ianuarie – 28 februarie 2013, cele șase televiziuni care fac parte din grupului Pro TV S.A. au furnizat un volum de audiență pentru reclamele difuzate de 86.282 puncte de audiență pe segmentul 18 – 49 de ani, urban (Gross Rating Point – GRP). Pe baza punctelor de audiență clienții publicitari cumpără spații de publicitate la televiziuni.

Cu acest volum, Pro TV S.A. deține o cotă 32% din totalul de audiență livrată de piața TV din România, în primele două luni ale anului. Din grup fac parte stațiile Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, MTV România, Sport.ro și Acasă Gold. Totuși, bugetul de audiență livrat de Pro TV S.A. este mai mic cu 13,3% decât în aceeași peerioadă a anului trecut.

Trustul Intact, ce reunește televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia și GSP TV, a livrat 73.776 GRP’30 pe targetul comercial. (Au fost eliminate barterele pentru Intact Media Group și Jurnalul S.A.) Intact are o cotă de piață de 27%, dar volumul său de audiență este mai redus cu 5,7% față de cel înregistrat la începutul anului 2012.

Scăderile suferite de primele două grupuri de televiziuni din România arată că bugetele de publicitate s-au contractat pe piața TV, în primele luni ale acestui an.

Kanal D, televiziunea turcilor de la Dogan, care activează în România în afara oricărui grup de media, deține 11% din piața de publicitate TV, cu un volum de audiență de 30.497 GRP’30 pe targetul comercial.

         

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii