FacebookTwitterLinkedIn

Gala organizată de ARC și AmCham recunoaște în fiecare an fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor.

Printre proiectele premiate anul acesta s-a numărat și cel al unui salon de frumusețe din Cluj, Catwalk Salon, care donează lunar încasările zilei de 13 – aproximativ 4.500 de lei pe lună – către o cauză importantă din comunitatea locală. Premiul special al organizatorilor a mers către grupul de arhitecți „De-a arhitectura” care ține cursuri pentru 2.500 de copii din școli din toată țara ca să îi învețe ce este frumosul . Pentru a strânge suma necesară acestor cursuri, ei au rugat arhitecți să creeze căsuțe de păsări care să reflecte viziunea lor artistică și apoi le-au vândut prin silent auction.

Vezi aici valoarea acțiunilor de fundraising și voluntariat premiate

Cel mai implicat director de organizație neguvernamentală a fost considerată a fi Anna Burtea, directoarea Asociației Inimă de Copil din Galați, care a strâns peste 1 milion de lei pentru a asigura îngrijire gratuită copiilor cu dizabilități din județ.  Judecătorul Cristi Danileț de la Consiliul Suprem al Magistraturii a fost declarat Cel mai implicat angajat, pentru cursurile despre legi și codul penal pe care le ține elevilor, pe înțelesul lor, împreună cu organizația Viață fără Violență.

Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unei organizații mari a fost HOSPICE Casa Speranței pentru strângerea a 1,1 milioane lei pentru ca persoanele cu boli incurabile să poată avea un sfârșit demn. Nu mai puțin de 118  companii s-au alăturat campaniei și au contribuit cu 20% din impozitul pe profit.