FacebookTwitterLinkedIn
  1. Adaugă curiozitate convingerilor negative

Abordează gândurile tale negative obiectiv. Întreabă-te de ce sunt acolo! Nu te identifica cu ele sau nu te învinovăți că există, ci încearcă să le vezi ca un răspuns natural la experiențele tale de viață și lasă-le să fie. Observă-le. Probabil ai muncit mult ca să faci banii pe care îi ai, așa că ai dezvoltat o convingere cum că a face bani este dificil. Dacă aduci curiozitate în loc de rezistență în fața unei astfel de convingeri, oferi oportunitatea acelor gânduri limitative de a vorbi și în cele din urmă de a ieși la iveală și a dispărea. Odată ce vezi obiectiv un lucru care te deranjează, îl poți înlătura singur din viața ta.

  1. Hrănește-ți gândurile pozitive

Observă gândurile pozitive și oferă-le mai multă atenție. Lucrul pe care te axezi este și acela care va începe să crească. Spre exemplu, dacă tu ai convingerea că ești carismatic și că îți faci prieteni cu ușurință, întărește-ți această convingere. Mergi cu imaginația mai departe și vizualizează că socializezi cu oamenii care te ajută să crești. Astfel, îți vei deschide acest drum și în viața reală. Proiectând imagini pozitive în mintea ta, te vei direcționa singur către ele și în viața de zi cu zi.

Cum acționează prostesc oamenii inteligenți

  1. Fii dedicat măiestriei

Dorind să devii cel mai bun la un lucru care este important pentru tine, îți depășești convingerile limitative. Astfel, vei fi mereu ca un student care prioritizează creșterea și acumularea de informații. Axează-te în fiecare zi pentru o schimbare de cel puțin 1%  – poate fi să te trezești plin de recunoștință, să faci o plimbare în fiecare seară, să citești un capitol dintr-o carte, să dai un telefon persoanelor dragi sau să spui „da” la ceva care te face să ieși din zona de confort. Înainte să-ți dai seama, o să observi cum zi după zi îndepărtezi lucrurile care până ieri îți stăteau în cale și dobândești obiceiuri din ce în ce mai benefice și productive.

  1. Creează-ți o viziune pe 10 ani

Imaginează-ți cum ai vrea să arate viața ta în 10 ani. Visează cât mai departe! Nu subestima ce poți obține în 10 ani. Începe cu al 10-lea an, definind fiecare aspect al vieții tale – de la relații personale, profesionale, bani, sănătate până la relaxare și călătorii. După care notează pe cât de detaliat poți tot ceea ce e nevoie să faci în al nouălea an ca să ajungi unde îți dorești în cel de-al 10-lea. Notează pentru fiecare lună dacă reușești. Repetă acest proces până când ajungi în momentul prezent. Devino fidel viziunii create și urmează toți pașii pe care i-ai notat. Vei ajunge în mod cert acolo unde ți-ai propus!

Traducere și adaptare de pe forbes.com