Cautare
, Contributor

Travel |
|

Cum poţi călători pe 3 continente cu un buget redus

Dacă eşti interesat de călătorii, însă nu eşti suficient de norocos încât să te bazezi pe un cont financiar solid, poţi alege varianta celor de la Two Monkeys Travel.
travel_(1).jpg

Există câteva metode de a-ţi finanţa călătoriile pe termen lung, scrie forbes.com, în afară de a economisi bani şi de a-ţi limita cheltuielile atunci când mergi la cumpărături.

O a treia variantă poate fi modelul lui Kach Medina Umandap şi Jonathan Howe, cuplul din spatele Two Monkeys Travel, un business fondat de o tânără filipineză şi de un britanic, care din aprilie 2013 muncesc în timp ce călătoresc prin lume cu un buget redus.

Two Monkeys Travel sau Medina (26 de ani), şi Howe (30 de ani) sunt cei care propun  călătorii sustenabile, o denumire pentru călătoriile pe termen lung, unde ei pot lucra şi explora în acelaşi moment. Acestă idee i-a dus pe cei doi în 13 ţări– Singapore, Thailanda, Vietnam, Cambodia, Laos, India, Maldive, Marea Britanuie, Peru, Bolivia, Chile – pe trei continente împreuna , de când au început să călătorească în continuu, adică  din aprilie 2013.

„În Asia poti merge cu ceea ce numesc ei Banana Pancake Trail vizitând unul sau mai multe locuri cu autobuzele de noapte”, argumentează cei doi. „Nu trebuie să petreci prea mult timp undeva”, spune Howe, când explică beneficiile călătoriilor lente.

Medina, cealaltă jumătate a Two Monkeys Travel, explică că îşi aleg de obicei următoarea ţară de vizitat, după ce ajung la destinaţie şi acolo decid dacă vor să rămână. Acest lucru le permite să fie mai flexibili cu bugetul încât pot observa costurile necesare pentru a trăi într-un anumit loc şi cât de mulţi bani pot face. În acest moment, cuplul se află în Arequipa, Peru. Următoarea oprire este în Costa Rica, după care ei se vor întoarce din America de Sud în Antarctica.

„Costurile financiare pot fi întotdeauna reduse. Costul real este timpul şi dacă ai suficient, poţi face orice”, spune Howe, într-un email.

Un bonus al acestui tip de călătorii este reprezentat de faptul că este mai uşor să economiseşti bani dacă stai mai mult timp într-un loc. Deseori, camerele de hotel pot fi mai ieftine dacă sunt închiriate pe o perioadă mai lungă de timp în loc de a le plăti pe noapte. Sau poţi folosi un serviciu ca Airbnb, foarte popular în Statele Unite, unde închirierea unei camere sau unei întregi case pentru o săptămână poate fi mult mai buna la preţ decât o cameră de hotel.

Ei şi muncesc în timp ce călătoresc. ,,Dovedeşte-ţi competenţele! M-am pregătit înainte de a merge în Asia, luându-mi examenul Toefel. Asia este cu siguranţă locul în care se plăteşte cel mai bine predatul în limba engleză, spune Howe.

Cuplul şi-a petrecut câteva luni în Hanoi, Vietnam predând engleza, înainte de a decide să plece în India. Astfel, ei au economisit bani în timpul petrecut în Vietnam şi au decis să investească în noi competenţe în India, asta pentru a continua să producă bani în călătorii. Howe şi Medina au ambii diplomele Toefel ca şi diplome de profesori de  Tantra Yoga şi de masaj terapeutic Ayurveda.

În America de Sud, predarea englezei nu este chiar aşa de bine plătită, aşa că, făcând masaj poate a fost o bună opţiune deoarece acolo sunt o mulţime de turişti, explică Medina. Ea recomandă evitarea oraşelor mari, deoarece, dese ori destinatiile turiştilor sunt locurile mari care deja au o industrie fixată  şi este greu de pătruns pe piaţa de acolo.

Masajele si yoga  se combină bine cu călătoriile, deoarece le poţi face oriunde te-ai  opri pentru câteva zile sau săptămâni sau luni, spune Howe. Pe lângă a preda yoga, a oferi masaje şi a preda engleza, cuplul a încercat o multitudine de alte job-uri  ca de exemplu sa fie voluntari la hotele pentru a apărea în reality show-rile vietnameze.

Un cuvânt înţelept de la cei doi: „Dacă vrei să te întreţii într-o călătorie, opreşte-te din voluntariat”, spune Medina. Ea crede că dacă eşti interesat de o călătorie pe termen lung, este important să investeştii în reale competenţe ca blogging sau creatul de bijuterii. Nimeni nu vrea să cureţe farfurii la hoteluri pentru totdeauna.

Cănd vine vorba de experienţă contra buget, depinde doar de propria ta definiţie a ceea ce reprezintă experienţa pentru tine, mai explică Howe. „Pentru noi, cea mai bună mâncare este, de obicei, în cele mai ieftine locuri; gătite afară sau pe un aragaz , stând pe scaune lângă stradă, unde atmosfera de viață se întâmplă în jur conturează ideea de a experimenta. Probabil pot găsi mâncare thailandeză uimitoare , preparată de cel mai bun chef Thai dintr-un restaurant fancy în Bangkok, dar strigătele și agitaţia nu ar fi acolo”, adaugă el. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii