Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Cum pot contracta credite agricultorii care urmează să primească subvenții

bcr.jpg
Agricultorii care urmează să primească de la bugetul de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene subvenţii în cadrul diferitelor scheme de sprijin financiar pot contracta credite bancare pentru finanţarea capitalului de lucru.

Banca Comercială Romană (BCR) acordă credite pe termen scurt beneficiarilor care urmează să primească de la bugetul de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene subvenţii în cadrul diferitelor scheme de sprijin financiar. “Beneficiarii de subvenţii APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) pot obţine astfel de la BCR credite pentru finanţarea capitalului de lucru necesar desfăşurării activităţii curente, în proporţie de 80 – 90% din subvenţia rămasă de încasat de la APIA”, se precizează într-un comunicat al BCR.

Instituția bancară a încheiat convenţii bilaterale cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru garantarea în proporţie de până la 80% a acestor categorii de credite.

Împrumuturile pot fi contractate de la BCR de orice producător agricol, persoană fizică sau juridică, care prezintă Adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA. Beneficiarii de subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii