FacebookTwitterLinkedIn

Unele dintre cele mai apreciate ,,nasuri” din lumea parfumurilor – Antoine Lie, Sylvie Fischer și Nicolas Bonneville – reinventează tabloul periodic al elementelor, intersectându-se și cu viziunea fotografului și artistului plastic Mustaffa Sabbagh.

nu_be-Helium

Astfel, după cum înșiși creatorii își descriu esențele, hidrogenul, heliul și litiul stau la originea exploziei primordiale, iar carbonul și oxigenul din mările și oceanele biosferei sugerează trecerea ireversibilă a timpului, dar și liniștea de după Big Bang. Astfel s-au născut parfumurile Oxygen [80], Helium [2He] și Lithium [3Li], lansate în exclusivitate în România de parfumeria Hip-Nose.

nu_be-Oxygen

Oxygen [80] este creația lui Antoine Lie și are ca idee de bază lemnul oxigenat, plus ceea ce Lie numește ,,o supradoză de aldehide și mosc, atingeri de șofran, olibanum și piper”, în timp ce Helium [2He], realizat de Sylvie Fischer, a pornit de la ideea unui balon cu aer cald și de la aromele meditative de fum, specifice unui cadru ,,zen”, adăugând note de bergamotă, iris și trandafir de Damasc pentru mai multă feminitate și respectiv styrax și scorțișoară pentru o aură de mister.

Cât despre Lithium [3Li], creația lui Nicolas Bonneville pornește de la caracterul dualist al litiului (înseamnă ,,piatră” în greacă, dar este cel mai ușor dintre metale), dezvăluindu-se ca un parfum al antitezelor: rășini și cedru contrabalansate de mosc, condimente și iris.