Cautare
, Contributor

SEO & Content Marketing Agency

SmallBusiness |
|

Cum îți protejezi cultura de legume pentru a obține o recoltă bogată de fiecare dată

Culturile de legume aduc venituri importante fermierilor atunci când recoltele obținute sunt bogate și de calitate. Pentru a atinge aceste obiective e important ca toate culturile de legume să fie protejate de la început împotriva bolilor și dăunătorilor, dar și a altor factori care pot afecta întreaga recoltă.
putregaiul cenusiu al legumelor_585240551

Schimbările de temperatură, seceta sau ploile abundente pot crea adevărate probleme și pot dăuna calității legumelor în câmp sau în sere, atât înainte, cât și după recoltare. Află în continuare cum pot fi protejate eficient culturile de legume și ce condiții trebuie îndeplinite pentru a obține recolte bogate.

Folosește răsaduri sănătoase

Protejarea culturilor de legume începe încă de la înființarea acestora. Cultivarea legumelor se poate face atât prin plantarea semințelor direct în pământ, dar în special prin răsaduri. Printre legumele care pot fi cultivate prin răsad se regăsesc: tomatele, vinetele, varza, ardeiul, salata, ceapa, țelina sau conopida. Răsadul asigură dezvoltarea culturii în condiții optime, dar și obținerea unor producții timpurii. 

Este important să se folosească întotdeauna material săditor de calitate, tratat contra bolilor. După semănare, răsadurile trebuie îngrijite corespunzător. Aceasta înseamnă că răsadurile trebuie să aibă temperatura potrivită, să fie udate regulat, repicate și să fie administrate tratamente periodice cu fungicide. În plus, combaterea buruienilor prin aplicarea erbicidelor ușurează considerabil munca legumicultorilor. 

Protejează culturile împotriva bolilor

Umiditatea și temperaturile ridicate sunt doi dintre factorii care contribuie semnificativ la crearea condițiilor favorabile pentru apariția bolilor. De altfel, cele mai multe pagube în culturile de legume apar în primăverile și toamnele ploioase și călduroase. Temperaturile ridicate pot să accelereze gradul de răspândire a bolii în cultură.

Una dintre cele mai păgubitoare boli în culturile horticole este putregaiul cenusiu al legumelor. În anii ploioși pierderile sunt semnificative și dacă boala nu este combătută la timp poate afecta întreaga cultură și reduce perioada de păstrare a legumelor în depozit. În sere și solarii, lipsa aerisii potrivite duce cel mai des la apariția putregaiului cenușiu. Este importantă aplicarea tratamentelor cu eficiență dovedită, la momentul optim. 

Având în vedere faptul că putregaiul cenușiu al legumelor poate produce pagube semnificative, este recomandată aplicarea fungicidului Signum®, care acționează prin inhibarea germinației sporilor și creșterii tubului germinativ. Se poate aplica la culturile de tomate, ardei, vinete, salată, căpșun. Aplicarea la momentul potrivit și în doza recomandată este esențială pentru ca legumele să fie protejate împotriva acestei boli. Acesta este distribuit și în fitofarmacii, așadar va fi simplu să îl achiziționezi, chiar dacă ai o suprafață mică de legume.

Aplică tratamentele necesare

Tratamentele trebuie aplicate atât pentru combaterea bolilor, cât și a dăunătorilor și buruienilor. Aceste lucrări trebuie făcute cu multă grijă și cu produse de calitate pentru a împiedica apariția rezistenței agenților patogeni și pentru a preveni pagubele produse de aceștia. Respectați întotdeauna indicațiile producătorilor, indicații pe care le regăsiți pe etichetele cu informații tehnice ale produselor sau pe site-urile companiilor producătoare.

Respectarea condițiilor necesare pentru dezvoltarea legumelor, dar și aplicarea la timp a tratamentelor asigură o recoltă sporită și calitativă. Nu faceți rabat de la calitatea produselor folosite și țineți cont de lucrările și condițiile climatice optime pentru dezvoltarea legumelor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii