Cautare
, Contributor

Modă |
|

Cum îți poți reamenaja biroul pentru a avea mai multă inspirație? Noile tendințe de la In Salone Milano

In Salone 2013 - Reinventarea birourilor
Cea mai mare manifestare anuală din sfera designului de obiect și a designului interior, desfășurată la Milano între 9 și 14 aprilie, a pus accentul pe mobilierul de birou și pe ambientarea spațiilor de lucru din marile companii. Cum putem lupta împotriva standardizării și a atmosferei reci și impersonale de multinațională?

Expoziția de mobilier de birou a fost gândită și coordonată de către unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți contemporani, francezul Jean Nouvel (foto stânga).

Astfel, o suprafață de expunere de peste 1.200 de metri pătrați a fost alocată proiectului «Jean Nouvel prezintă “Project: office for living”».

,,Petrecem mai mult timp la birou decât acasă, munca este parte integrantă din viața noastră, iar proiectul este menit să ilustreze ideea de a trăi cu plăcere în spațiul de lucru”, a declarat Jean Nouvel. Indiferent unde este situat, un birou trebuie să aibă o identitate clară și o latură umană.

În cadrul expoziției, care a reunit un număr mare de arhitecți și designeri internaționali, s-au propus mai multe tipuri de spații, de la clădiri de birouri la depozite transformabile, de la apartamente în clădiri istorice la birouri amenajate în incinta casei. S-a demonstrat că aceste spații pot fi practice, estetice, prietenoase și, mai ales, realizabile.

Clic aici pentru a vedea o galerie foto completă cu spațiile de birouri propuse la In Salone Milano 2013

Proiectul a fost completat de o expunere a birourilor (piesele de mobilier în sine) care le-au aparținut unora dintre cei mai importanți arhitecți, de la Frank Lloyd Wright la Gaetano Pesce, Jean Prouvé sau Carlo Mollino. Piesele au fost expuse alături de fotografia spațiului de lucru în care s-au aflat cândva.

În România, piața spațiilor de birouri este influențată în mod decisiv de companiile multinaționale, în special de cele din domeniile IT&C și financiar-bancar. În 2012, 40% din totalul tranzacțiilor de închiriere de pe piața de birouri din București au fost încheiate de companii din IT&C și 14% de către jucătorii din sectorul financiar-bancar, potrivit raportului anual al companiei de consultanță imobiliară The Advisers/Knight Frank. 

„Reamenajarea unui spațiu de birouri deja existent poate fi uneori o soluție chiar mai bună decât închirierea unui sediu nou”, a declarat Raluca Antonescu, General Manager Antonescu PR & Consulting,  singura companie de relații publice și consultanță specializată în design și arhitectură. „De cele mai multe ori este o chestiune de arhitectură interioară, de amenajare inteligentă a spațiului disponibil”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii