Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Cum îţi înfrumuseţezi curtea – 3 idei

Curtea casei este locul în care poţi petrece timp de calitate afară de primăvara devreme până toamna târziu. O investiţie eficientă în amenajarea acestui spaţiu îţi oferă cele mai bune condiţii de relaxare şi în plus adaugă valoare proprietăţii tale. Iată câteva idei care te vor ajuta să îmbunătăţeşti locul pe care îl vezi de fiecare dată când ieşi din casă sau când intri în curte.

Creează un spaţiu de întâlnire

Întâlnirile cu familia sau prietenii sunt prilejuri de socializare, de întărire a relaţiilor şi de creare a amintirilor plăcute. Pentru mesele de fiecare zi sau pentru reuniuni cu prietenii, un loc amenajat în curtea casei tale reprezintă mediul perfect. În funcţie de poziţionarea terenului, de spaţiul disponibil şi de amploarea proiectului, poţi ajunge de la un simplu mobilier de grădină cu masă, scaune şi umbrelă până la un veritabil foişor amenajat cu toate cele necesare. Dacă alegi varianta a doua, ai la dispoziţie o mulţime de proiecte complementare cu arhitectura casei. Sau poţi alege să inovezi cu o formă total diferită. Foişorul trebuie acoperit pentru a te feri de razele soarelui şi de intemperii, în timp ce pereţii pot rămâne deschişi în partea de sus, permiţând aerului să circule. Dacă doreşti ca în zilele libere să nu mai ai nici un fel de interacţiune cu casa propriu-zisă, este suficient să montezi un frigider, o chiuvetă şi să amenajezi un grătar. Conectarea la sursa de alimentare energetică este utilă pentru refrigerat, pentru iluminat şi chiar pentru un televizor pe care să urmăreşti programele preferate. Astfel vei mai intra în casă seara târziu, doar pentru duş şi somn.

Delimitează spaţiile

Nimic nu schimbă mai mult aspectul unei curţi interioare ca pavajul. Alegerea modelului de pavaj se face în funcţie de destinaţia terenului pe care îl acoperă, de stilul arhitectural şi de design şi de traficul pe care îl va suporta. Pentru accesul auto de la poartă până la locul de parcare de lângă casă nu este obligatoriu să pavezi integral în lăţime. Câştigi spaţiu verde şi loc de amenajare peisagistică dacă pavezi doar 30-40 de centimetri pentru fiecare roată de la un capăt la celălalt, locul din mijloc fiind perfect pentru gazon sau flori pitice. Destinaţia fiecărui loc din curte poate fi evidenţiată prin tipuri de piatră sau modele diferite de pavaj. Spre exemplu, pentru spaţiul de joacă poţi alege culori vii şi texturi sigure, care previn accidentările copiilor în caz de cădere. Trecerea de pe terasă în foişor se poate face la fel de bine prin alt tip de dale, indiferent că locul este plan sau terasat. Dacă ai ales mult verde în curte, elementele de decor pot fi îmbrăcate tot cu ajutorul pavelelor, de data aceasta pentru a fi scoase în evidenţă.

Construieşte un grătar

Pentru foarte mulţi proprietari, visul de a locui la curte stă în strânsă legătură cu plăcerea unui grătar. Dincolo de construcţii şi metalurgie, grătarul este un loc de întâlnire. Pentru cei ai casei, este prilejul delectării cu mâncărurile preferate. Pentru rude şi prietenii care se bucură de invitaţie la tine acasă, grătarul este acel spaţiu în jurul căruia se deapănă amintiri, se conturează noi proiecte şi se adună amintiri. Din fericire, există atât de multe modele de amenajare a unui grătar în curte încât este aproape imposibil să nu găseşti unul potrivit casei tale. Varianta clasică, cu cămin din cărămidă şi acoperiş tradiţional este adaptabilă pentru orice dimensiuni. Poţi însă inova pentru un stil modern sau minimalist, cu cămin de foc la nivelul solului, în care grătarul propriu-zis se aşază pentru gătit, în timp ce serile vă găsesc adunaţi în jurul flăcărilor, cu muzică pe fundal.

Eşti principalul beneficiar al investiţiilor pe care le faci în amenajarea propriei curţi. Când alegi lucruri de calitate, integrate inteligent în aspectul general al proprietăţii, te bucuri de noi spaţii în care poţi petrece timp de calitate singur sau împreună cu prietenii ori familia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii